NPO1 met extra nachtuitzendingen talkshow Op1
Bron: BNNVARA

NPO1 met extra nachtuitzendingen talkshow Op1

Geschreven door Pieter Jongsma

De talkshow Op1 komt tijdens de Amerikaanse verkiezingen met extra nachtuitzendingen. Dat maakte de NPO vrijdag bekend. De komende weken zendt de talkshow de drie grote verkiezingsdebatten tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden rechtstreeks uit in speciale nachtuitzendingen.

Voorafgaand aan de debatten zal het programma vooruitblikken met gasten, direct na de debatten volgen de eerste reacties en analyses van deskundigen. 

De eerste uitzending, in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 september, wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand. De tweede nachtelijke Op1 is van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober en wordt gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma (WNL). De reeks wordt in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober afgesloten door Jeroen Pauw en Tijs van den Brink.

Charles Groenhuijsen  is bij alle uitzendingen aanwezig als Amerika-deskundige. Daarnaast zullen ook oud-minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, Amerika-correspondent Laila Frank en Amerika-deskundigen Koen Petersen en Raymond Mens te gast zijn.

De uitzendingen op NPO 1 beginnen om 02.30 uur en duren tot 05.15 uur. Daarnaast blijven de overige uitzendingen om 22.25 uur te zien.