'Hallo, ik heb kanker': hoe is het nu met de tieners?

'Hallo, ik heb kanker': hoe is het nu met de tieners?

Geschreven door Pieter Jongsma

De EO komt met twee nieuwe afleveringen van het programma Hallo, ik heb kanker. In de nieuwe afleveringen is te zien hoe het nu met Catherine, Daimon, Julian en Rachel gaat. Drie jaar later nemen de vier tieners opnieuw de camera in handen om hun leven te filmen.

Hoe is het nu met hen? Is de kanker nog steeds aanwezig of zijn ze inmiddels beter? In de twee nieuwe afleveringen wordt het duidelijk dat je kanker niet hebt voor even, maar voor het leven.  "Kanker zet hun leven op z'n kop, maar ze blijven moedig en positief. Dat vind ik zo knap en inspirerend.”, vertelt EO-presentator Anne-Mar Zwart die de tieners regelmatig opzoekt in het programma en vragen stelt die anderen niet snel stellen. "Met het programma hoop ik kanker bespreekbaar te maken. Juist voor kinderen." 

In 2017 werd het programma genomineerd voor de Gouden Stuiver (het beste jeugdprogramma van de Televizier-Ring). Ook werd het programma dat jaar op het Cinekid Festival verkozen tot Beste Nederlandse Televisieproductie in de categorie 6-12 jaar. 

'Hallo, ik heb kanker', 16 en 23 februari om 17.55 uur op NPO Zapp.

Foto: EO / Ruben Timman