Laatste seizoen politieserie Smeris van start

Laatste seizoen politieserie Smeris van start

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het laatste seizoen van de politieserie Smeris is vanaf vanavond te zien op NPO 3. Hoofdrolspelers Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven kruipen voor de laatste keer in de huid van de Tilburgse rechercheurs Theo Kamp en Willem Niessen.

Het team van politiebureau Tilburg kampt in het finaleseizoen van Smeris met een nijpend tekort aan personeel, waardoor criminelen vrij spel lijken te krijgen. Theo en Willem krijgen dan te maken met een kunstroof, waarvan de sleutel op Bonaire ligt.

Voor dit laatste seizoen hebben Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis een duet opgenomen van Meeuwis' nummer 'Brabant', waar de serie zich voor een groot gedeelte afspeelt. in het laatste seizoen van de succesvolle politieserie maakt ook oud-politicus Boris van der Ham zijn opwachting.

Fans van de serie kunnen hun favoriete serie al sinds eind december kijken via NPO’s betaalkanaal NPO Start Plus. De Publieke Omroep biedt sinds een ruim een jaar de optie op series vooruit te kijken via NPO Start Plus.

Smeris is vanaf vanavond, zondag 19 januari, drie weken te zien om 20:15 uur op NPO 3.

Foto: BNNVARA