Kinky Boots en Anastasia strijden om Musical Award
Bron: AVROTROS / Ruud Baan

Kinky Boots en Anastasia strijden om Musical Award

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanavond vindt de 19de editie van het Musical Awards Gala plaats. In het RAI Theater in Amsterdam strijden Kinky Boots, Anastasia en Lazarus om de Musical Award voor beste grote musical, de belangrijkste prijs van de avond. De winnaars van alle prijzen zijn gekozen door de vakjury.

Afgelopen maanden bezocht de vakjury, bestaande uit acteur Alex Klaasen, Schouwburg Amphion-directeur Charles Droste, journalist Arno Gelder, choreograaf Isabelle Beernaert, toneelactrice Marisa van Eyle, regisseur Michiel de Regt en operazangeres Tania Kross, alle musicalproducties.

Naast de prijs voor beste musical, worden ook de beste acteurs geëerd met een Musical Award. Bij de vrouwen maken Eva van der Gucht, Renée van Wegberg en Tessa Sunniva van Tol kans en bij de mannen zijn Daniel Cornelissen, Ad Knippels, Pieter Embrechts, Dragan Bakema en Naidjim Severina genomineerd.

Het publiek heeft ook een stem, want de tv-kijker bepaalt vanavond welke musical met de AD Publieksprijs naar huis gaat. Tot 31 december kon er gestemd worden op 21 musicals. Het aantal genomineerden is nu teruggebracht naar drie finalisten, waar de kijker vanavond op kan stemmen.

De avond wordt traditiegetrouw gepresenteerd door Frits Sissing. De Musical Awards werden in 2000 in het leven geroepen. RTL4 zond de prijsuitreiking de eerste jaren uit, tot de AVRO de awardshow in 2005 overnam. In 2011 keerde de Awards terug naar RTL4, om vervolgens in 2015 weer terug te keren bij de NPO.

Het Musical Awards Gala is vanavond, woensdag 22 januari, om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Foto: Musical Awards