NPO 3FM maakt thema uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag
Bron: Michiel Schnater

NPO 3FM maakt thema uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Geschreven door Pieter Jongsma

Eva Koreman maakt vrijdag een thema uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag op NPO 3FM. Dit na aanleiding van het gedrag van presentator Kaj van der Ree. De zender zendt die vrijdagavond uit op het voormalige tijdslot van Kaj, laat de zender weten.

“Als publieke zender vinden we het belangrijk om een actueel thema als online seksueel grensoverschrijdend gedrag te bespreken met onze luisteraars. Daarom hebben we samen met BNNVARA besloten om vrijdagavond 24 januari, tijdens het voormalige tijdslot van Kaj van der Ree, een 3FM special te maken rondom dit thema”, aldus de zender. 

“Tijdens deze uitzending willen we een open gesprek voeren met deskundigen en luisteraars. De presentatie is in handen van Eva Koreman. Iedereen die vragen heeft of ervaringen wil delen over online seksualiteit, is welkom bij 3FM.”

Vorige week raakte presentator en YouTuber Kaj van der Ree in opspraak nadat jonge vrouwen op sociale media hadden gezegd dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de presentator hebben ontvangen. 

BNNVARA stopte per direct met het programma Proefkonijnen waar Kaj onderdeel van was. Ook stopte zijn radioprogramma op 3FM en zette het Rode Kruis hem aan de kant als ambassadeur. Kaj bood zaterdag in een verklaring zijn excuses aan en gaf toe “domme fouten” te hebben gemaakt.