Onderzoek naar NPO-directeur na mogelijk grensoverschrijdend gedrag
Bron: NPO

Onderzoek naar NPO-directeur na mogelijk grensoverschrijdend gedrag

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

NPO-directeur Remco van Leen trekt zich tijdelijk terug al directeur video bij de NPO. Naar Van Leen is een onderzoek gestart vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Van Leen laat weten zich niet te herkennen in de beweringen.

‘De NPO streeft naar een veilige sociale werkomgeving en hecht daarom zeer aan een zorgvuldige behandeling van meldingen daarover in het heden en verleden. Daarom is besloten een feitenonderzoek te starten naar aanleiding van een recente publicatie en signalen dat Directeur Video Remco van Leen mogelijk betrokken zou zijn geweest bij grensoverschrijdend gedrag in zijn periode bij de toenmalige TROS, waar hij tot 2014 werkzaam was’, zo laat de NPO weten.

De NPO laat nu een feitenonderzoek uitvoeren door een onafhankelijke partij. Van Leen geeft zijn volledige medewerking aan het onderzoek. ‘NPO en Van Leen waren op de hoogte van één eerdere melding waarin sprake zou zijn van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Van Leen tijdens zijn werkzaamheden bij de toenmalige TROS. Die melding bereikte de NPO kort na zijn aantreden als waarnemend Directeur Video NPO. De NPO heeft daarop onmiddellijk actie ondernomen. Na meerdere gesprekken met betrokkenen, een grondige beoordeling daarvan en het maken van duidelijke samenwerkingsafspraken, waren er op dat moment geen gronden die een goede vervulling van zijn werkzaamheden bij de NPO in de weg zouden staan.’