Vincent Bijlo stopt met radio-column in Algemeen Dagblad
Bron: Pixabay

Vincent Bijlo stopt met radio-column in Algemeen Dagblad

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Cabaretier Vincent Bijlo stopt na bijna vier jaar met zijn column in het Algemeen Dagblad over wat hem opvalt op de radio. Dat schrijft de cabaretier zondag in zijn allerlaatste column. Bijlo begon in 2016 met drie columns per week, maar later werd dat aantal al teruggebracht naar één column per week.

Bijlo vindt het jammer dat er in de Nederlandse media weinig aandacht is voor radio. “Je leest er vrijwel nooit iets over. Soms, een klein stukje, bij de 2 miljoenste uitzending van het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen, of als er brand is geweest in een radiozendmast”, schrijft hij kritisch.

Volgens de cabaretier staat de radio in de schaduw van de televisie. “Het gaat op de mediapagina’s vrijwel altijd over televisie”, vervolgt Bijlo. Dat geldt ook voor het AD, toen zij besloten om Vincent nog maar één column per week te laten schrijven. “Er kwam toch weer meer televisie, meer Angela de Jong.”

Bijlo betreurt het einde van zijn radio-column. “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat de enige krant in Nederland die op regelmatige basis aandacht aan radio besteedde dat vanaf nu niet meer doet”, schrijft Vincent, die zijn pen niet aan de wilgen lijkt te hangen. “Tot heel gauw, ergens”, zegt hij.