Minister Bussemaker eerste stemmer Hart & Ziel Lijst

Minister Bussemaker eerste stemmer Hart & Ziel Lijst

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanmorgen gaf Minister Jet Bussemaker op Radio 4 het startsein voor het stemmen voor de Hart & Ziel Lijst. Ze ging achter de piano zitten en speelde een aantal akkoorden. Daarna bracht ze als eerste een stem uit. Pianoconcert nr. 21 van Mozart is de muziek die haar na aan het hart ligt.

Luisteraars van de publieke klassieke zender kunnen vanaf vandaag via de website van Radio 4 stemmen op muziek die raakt en mooie verhalen oproept. Radio 4 zendt de Hart & Ziel Lijst, gekozen door luisteraars, van 14 tot en met 18 oktober uit.

 

Op radio4.nl/hartenziel kunnen luisteraars tot en met 4 oktober stemmen op hun favoriete klassieke muziekstukken. Stemmen gebeurt aan de hand van een inspiratielijst met honderden muziekstukken, waaronder bekende meesterwerken. Radio 4 vraagt haar luisteraars voor de Hart & Ziel Lijst de mooiste verhalen te vertellen bij hun muziekkeuzes. Vorig jaar leverde de Radio 4 Hart & Ziel Lijst bijna 1000 ontroerende en verrassende verhalen op. Welk muziekstuk brengt een mooie herinnering tot leven of ontroert tot tranen toe? Welke muziek roept een bijzondere emotie, of gevoelens van intens geluk of verdriet? Dat kan zijn door de geboorte van een kind, het afscheid nemen van een dierbare, een mooie vakantieherinnering of intens liefdesverdriet.

 

Hart & Ziel Lijst op Radio 4

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober zendt Radio 4 de Hart & Ziel Lijst uit, beginnend bij nummer 300. Studiogasten schuiven bij de presentatoren aan en vertellen persoonlijke verhalen bij de muziek. Onder anderen schrijver/cabaretier Vincent Bijlo, presentator Arie Boomsma, actrice Hadewych Minis, zangeres/actrice Ellen ten Damme en DJ Giel Beelen maken hun opwachting.

Vrijdag 18 oktober komt de Top 50 van de Radio 4 Hart & Ziel Lijst rechtstreeks vanuit Rotterdam. Vanaf 7 uur ’s ochtends ontvangen de Radio 4-presentatoren diverse gasten en musici in Engels Grandcafé Restaurant Rotterdam. De publieke klassieke zender verwacht bezoek van onder andere burgemeester Aboutaleb, Eric Vloeimans en Jan Willem de Vriend. Muzikanten en gezelschappen spelen tijdens de live-uitzending muziekstukken uit de Top 50 van de Radio 4 Hart & Ziel Lijst. Publiek is welkom om de uitzending, die tot zeven uur ‘s avonds duurt, bij te wonen.

 

Hart & Ziel Lijst op Nederland 2: Nacht van de Klassieke Muziek

Op vrijdagavond 11 oktober zendt de NTR op Nederland 2 een live televisieprogramma rond de Hart & Ziel Lijst uit. Gastheer Hans Haffmans ontvangt in het Comedy Theater in Amsterdam o.a. dirigent en rasverteller Jan Willem de Vriend en schrijver Peter Buwalda. Bezielde verhalen over klassieke muziekstukken én de mooiste muziekfragmenten vormen de rode draad in de uitzending. De gesprekken worden afgewisseld met live optredens van pianist Ralph van Raat en de Holland Baroque Society in een unieke samenwerking met jazztrompettist Eric Vloeimans.
Uitzending: 23.00 uur tot 01:15 uur.

Meer informatie over de Radio 4 Hart & Ziel Lijst: www.radio4.nl/hartenziel