Rosanna Kluivert verliest rechtszaak tegen AVROTROS
Bron: AVROTROS

Rosanna Kluivert verliest rechtszaak tegen AVROTROS

Geschreven door Pieter Jongsma

Rosanna Kluivert heeft de rechtszaak tegen het AVROTROS-programma Opgelicht?! verloren. De rechter heeft de vordering om de uitzending van het programma offline te laten halen afgewezen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaalt in een kort geding tussen Rosanna Kluivert namens Dog Rescue Center en omroep AVROTROS.

Vorig jaar startte het programma Opgelicht?! een onderzoek naar het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao, opgericht door Rossana Kluivert. In de uitzending kwamen vrijwilligers en dierenartsen aan het woord. Toen bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Rosanna zich op het eiland bevindt.

Ook zou Rosanna volgens het programma veel minder honden verzorgen dan ze zelf beweert. Het geld van donateurs zou gebruikt worden voor marketingdoeleinden en het huur van het winkelpand. Rossana sprak schande van de aflevering en verweet de programmamakers van onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van weerwoord. 

De voorzieningenrechter constateert dat in de uitzending Kluivert Dog Rescue Center niet beticht wordt van misleiding, manipulatie of bedrog. Ook wordt dit beeld van Kluivert Dog Rescue Center door AVROTROS niet op andere wijze geschetst.