Dramaserie ANNE+ verkocht aan Britse zender
Bron: BNNVARA / Millstreet Films

Dramaserie ANNE+ verkocht aan Britse zender

Geschreven door Pieter Jongsma

De Nederlandse dramaserie Anne+ is verkocht aan de Britse zender Channel 4. Het eerste en tweede seizoen van Anne+ zijn later dit jaar te zien op Walter Presents, het on demand platform van de Britse zender. Dat laat producent Millstreet Films woensdag weten.

In Nederland start het tweede seizoen, bestaande uit acht afleveringen begin maart bij BNNVARA op NPO 3. Alle afleveringen zijn vanaf dan ook in één keer te zien bij NPO Start Plus. In het tweede seizoen van Anne+ staat, naast de liefdes- en carrièreperikelen van Anne, een stel uit haar directe omgeving centraal.

Hanna van Vliet is te zien in de hoofdrol als Anne. Daarnaast keren ook onder andere Jouman Fattal, Jade Olieberg, Jacqueline Blom, Hein van der Heijden, Kirsten Mulder, Joy Wielkens, Alex Hendrickx, Amy van der Weerden, Huib Cluistra, Eline van Gils en Flip Zonne Zuijderland terug.

Jesse Mensah, Ayla Satijn, Myrthe Huber, Valentijn Benard, Rick Paul van Mulligen en Juda Goslinga maken hun entree in het tweede seizoen. Net als Orange is the New Black-ster Laura Gómez, die na het zien van het eerste seizoen in New York graag een rol in de serie wilde spelen.