Aletta Oosten nieuw hoofd NOS-afdeling Evenementen
Bron: NOS

Aletta Oosten nieuw hoofd NOS-afdeling Evenementen

Geschreven door Pieter Jongsma

Aletta Oosten wordt het nieuwe hoofd van NOS Evenementen. Dat heeft de omroep maandag bekendgemaakt. Zij volgt per 1 oktober Peter Kloosterhuis, die sinds 2007 werkzaam was voor de afdeling. Ten behoeve van een ruime inwerkperiode begint ze al medio april op de afdeling, als plaatsvervangend hoofd.

Oosten werkte de afgelopen acht jaar als adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws. Daarvoor werkte ze bij het NOS Jeugdjournaal, Nieuwsuur en EenVandaag. Die uitgebreide journalistieke ervaring in al z’n facetten is Oostens grote kracht, aldus algemeen directeur Gerard Timmer van de NOS. "Daar heeft ze bovendien een breed maatschappelijk netwerk aan overgehouden. Heel belangrijk voor een afdeling die grote nationale en internationale gebeurtenissen bij alle inwoners van Nederland onder de aandacht wil brengen. En die daarmee een verbindende rol heeft in de samenleving."

NOS Evenementen is de afdeling die voor de publieke omroep grote (inter)nationale gebeurtenissen in beeld brengt – zoals Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, de bevrijding van Auschwitz, Koningsdag en Prinsjesdag, en de Paralympische Spelen.