Vanavond op tv: Arjen Lubach begint aan 11de seizoen Zondag met Lubach
Bron: VPRO / Merlijn Doomernik

Vanavond op tv: Arjen Lubach begint aan 11de seizoen Zondag met Lubach

Geschreven door Daniël Schalk

Arjen Lubach begint vanavond op NPO 3 met het elfde seizoen van zijn satirische VPRO-programma Zondag met Lubach. Afgelopen najaar keerde Zondag met Lubach na Arjan zijn uitstapje naar het theater met zijn theatervoorstelling Arjen Lubach Live! weer terug op de jongerenzender van de NPO.

Vanavond begint alweer het elfde seizoen. “We gaan het helemaal anders doen”, grapte Lubach in de radioshow Ekdom in de Morgen. “Nee, waarom zou je dat doen?”, vroeg de presentator. “De basis is hetzelfde: Arjen in een pak, die zich net iets te veel opwindt met een net iets te hoog stemmetje.”

Zondag met Lubach heeft inmiddels verschillende prijzen gewonnen en breekt al haar eigen kijkcijferrecords, maar Arjen is niet bezig om zichzelf weer te overtreffen. “Ik probeer de druk altijd uit te zetten en weg te schuiven. Wij proberen gewoon weer te gaan zitten zoals wij op de eerste dag van het eerste seizoen zaten, toen nog niemand keek”, zei Arjen deze week in Op1.

De afgelopen weken was de satirische talkshow Promenade met Luizenmoeder-acteur Diederik Ebbinge te zien op het tijdslot van Zondag met Lubach. “Promenade vond ik te gek. Het voelde een beetje als een absurd comedyzusje van Zondag met Lubach. Misschien is het een afwisseling die blijvend zou zijn, dat zou ik leuk vinden”, vertelde Arjen in Ekdom in de Morgen.

Zondag met Lubach is vanaf vanavond, iedere zondag, om 21:20 uur te zien bij de VPRO op NPO 3.