Vanavond op tv: Yvon Jaspers brengt liefdespost langs bij boeren
Bron: Linelle Deunk

Vanavond op tv: Yvon Jaspers brengt liefdespost langs bij boeren

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Yvon Jaspers is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen van Boer Zoekt Vrouw. In het elfde seizoen gaat Yvon opnieuw boeren helpen om de liefde van hun leven te vinden. 

Afgelopen september werden negen boeren en een boerin voorgesteld aan het publiek. Vanavond brengt Yvon de eerste binnengekomen liefdespost, pakketten en mails naar de boerderijen. Vanavond wordt duidelijk welke vijf boeren we volgen op tv en welke boeren we terug in zien de webserie van het programma. Dit jaar zijn er ruim 1100 brieven en pakketjes verstuurd na.

Yvon Jaspers: “Als makers zijn wij natuurlijk net zo nieuwsgierig naar het verloop als de kijker. In Boer zoekt Vrouw geven we de vrijgezelle boeren de kans om volgens een duidelijke route hun liefde te vinden. De speeddate, de dagdate, de logeerweken zijn steeds terugkerende elementen die hun doel hebben bewezen. Maar ook al is die route bekend, hóe de boeren ‘m af zullen leggen is aan hen."

Volgens Yvon loopt alles niet zoals verwachte en loopt ze alsnog tegen verrassingen aan. "Hoe vaak je het paadje ook al hebt gelopen, iedere keer komen we nieuwe verrassingen tegen. Zowel bij de boeren als bij de vrouwen. Ik ben dit jaar van de ene in de andere verbazing gerold. Het is een seizoen waarin alles anders liep dan ik van tevoren had voorspeld. En dat is maar goed ook!”

Direct na de uitzending komt het eerste deel van de webserie online waarin te zien is hoe het de boeren vergaat die niet voldoende brieven hadden om op tv te worden gevolgd. Wekelijks wordt een nieuwe aflevering online geplaatst.

Boer zoekt Vrouw, wekelijks vanaf zondag 23 februari, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.