Geëmigreerde boeren stellen zich voor in Boer zoekt Vrouw Internationaal

Geëmigreerde boeren stellen zich voor in Boer zoekt Vrouw Internationaal

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Boer zoekt Vrouw gaat de grens over. Vijf geëmigreerde Nederlandse boeren stellen zich vanavond (20.20 uur, Nederland 1) in het KRO-programma Boer zoekt Vrouw Internationaal voor aan de kijker. Hiermee hopen ze dat een lang gekoesterde wens in vervulling gaat: het vinden van een Nederlandse liefde.   

Afgelopen jaren kwamen er regelmatig brieven binnen van Nederlandse boeren in het buitenland die op zoek zijn naar een Nederlandse partner, maar het was vaak niet haalbaar hen op te zoeken in een reguliere serie. Daarom komt nu deze internationale reeks.

Yvon Jaspers: “Het is een heel bijzondere ervaring de wereld over te reizen om deze boeren te ontmoeten. Zij zijn nog meer dan de boeren in Nederland enorm op zichzelf aangewezen. Ze moeten hun bedrijf draaiende houden, de taal leren en zich de gewoontes van het land eigen maken. Het verlangen naar een Nederlandse geliefde is groot. Maar ik begrijp dat het vinden van een liefde lastig is en dus kom ik niet voor niks!

De vijf boeren die zondag 8 september worden voorgesteld, worden de gehele serie gevolgd. Ze ontmoeten de briefschrijfsters/schrijvers tijdens een speeddate, gaan op dagdate en vervolgens gaan de vrouwen/mannen van hun keuze mee naar de boerderij in het buitenland. Hier maken de logeerdates kennis met hun boer en het boerenleven ver van huis.

Het vervolg van Boer zoekt Vrouw Internationaal is vanaf 8 december te zien bij de KRO op Nederland 1.