Aïsha verlaat Expeditie Robinson: ‘Ik kwam om te winnen’

Aïsha verlaat Expeditie Robinson: ‘Ik kwam om te winnen’

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De 28-jarige Aïsha had zich veel voorgesteld van haar deelname aan Expeditie Robinson NL vs BE. Ze was enthousiast en kwam om te winnen. Dat pakte anders uit. In een het Nederlandse team met 1 Belgische deelneemster rekende ze erop dat haar team de Belgische Natassia weg zou stemmen. Maar het Nederlandse team pleegde verraad en stemde haar weg. Maar het werd geen einde Expeditie, het werd wraakeiland.

Vol enthousiasme ging Aïsha naar 'haar' eiland. En toen hier de volgende afvaller, de Belgische Farah kwam en ze moesten duelleren pakte Aïsha het initiatief en daagde Farah uit. Maar in het beslissende deel van de proef gleed haar voet weg, viel ze en werd de eerste deelnemer die de Expeditie moest verlaten. Wij mochten Aisha een aantal vragen stellen, die ze met haar enthousiasme uitgebreid heeft beantwoord. 

Hoe voelde het om als 1ste kandidaat de Expeditie te moeten verlaten?

"Het was een verschrikkelijk gevoel toen ik besefte dat ik de eerste afvaller was. Ik was gekomen om te winnen en ben mega competitief in spellen en win ook bijna altijd. Ik was zo enorm teleurgesteld en verdrietig! Vooral omdat ik me zo veel had voorbereid, er zolang naar uitkeek en er mensen op het eiland waren die het minder graag wilden dan ik. Ik heb het vooral moeilijk gehad door de manier waarop.. Maanden lang heb ik daar last van gehad en denk je elke dag.. "wat als..." Ik vond het niet erg dat ik was weggestemd want ik had het heerlijk op wraakeiland.. en dat is het spel. Maar de expeditie moeten verlaten omdat je uitglijd is iets wat echt een verschrikkelijke exit was."

Hoe had je jouw kansen zelf ingeschat? Had je verwacht als 1ste af te vallen?

"Ik had mijn kansen heel hoog zitten. Ik kwam om te winnen! In de uit zendingen komt het helaas niet goed naar voren, maar ik had me echt mega goed voorbereid en ben fysiek, sociaal en mentaal sterk en heb heel veel energie. Ik was ervan overtuigd dat dit op mijn lijf geschreven stond en denk ook dat ik heel ver had kunnen komen als ik niet was uitgegleden."

Voelde je je verraden door je kampgenoten toen je naar wraakeiland moest?

"Op het moment zelf voelde ik de emotie van verraad maar dat ging ook snel weer weg, want dat is het spel. Ik kan  dat altijd vrij snel weer rationaliseren, Ik neem het niemand kwalijk, en ze hebben het gewoon goed gespeeld."

Jij daagde Farah uit, maar viel uiteindelijk zelf af. Heb je daar spijt van?

"Ik weet dat ik had kunnen winnen als ik niet was uitgegleden. dus tuurlijk denk je dan.. had ik Farah maar niet uitgedaagd. Maar dat is achteraf.. Achteraf had ik ook gewenst dat ik de eerste proef verloren had en in kamp België terecht was gekomen omdat die mensen veel beter met mij klikten dan de Nederlanders."

Was de keuze om op je benen te vertrouwen op de ladder iets waar je spijt van had?

"Geen spijt, en ik zou het weer doen, want het was daardoor goed uit te houden. Wel gevaarlijker, maar ik had het zwaarder gevonden als ik was gaan planken en ik had het de 3 dagen dat ik alleen was heel veel geoefend."

Had je iets anders kunnen/moeten doen om langer in de Expeditie te kunnen blijven?

"Ik had meer mijn mond moeten houden over hoe ik overal over dacht. Ik ben een flapuit.. en wat niet in de uitzendingen te zien was, had ik veel tactische plannen waardoor de kampgenoten door hadden dat ik best tactisch was.. ik kwam er zelf als eerste mee dat het stom was om Natassia eruit te stemmen omdat zij geen bedreiging was.. (ook omdat ze mijn vriendin was) maar helaas heeft dat zich tegen mij gekeerd omdat ik en Herman een ruzie hadden en Herman de eerste was die ermee kwam om mij er daardoor uit te stemmen en iedereen dan maar mee ging, want niemand wil de aanstichter zijn van een plan.. Dus dit was een makkelijke inkopper. Ik had gewild dat de ruzie met Herman niet was gebeurd.. Maar door het respectloze gedrag van zijn kant kon ik het op dat moment niet verdragen en moest ik er wat van zeggen. Alleen is dat wel mijn graf geweest."

Hoe zijn de reacties in jouw omgeving op jouw deelname en nu je bent afgevallen?

"Iedereen vond het geweldig dat ik meedeed, ook omdat ik het altijd al wilden en iedereen die mij kent ook zegt dat dit programma op mijn lijf geschreven is. Het feit dat ik eruit was vonden veel mensen ongelooflijk jammer. Ze wisten wat voor capaciteiten ik had en zagen me ver komen daarmee.. maar helaas. De meesten zijn boos op het programma en willen niet meer kijken.. haha ik had een grote "fanbase" van alle leerlingen van de dansschool ;). Maar alsnog is iedereen trots op me.. en ben ik dat ook op mezelf. Ik kijk namelijk terug op een geweldige tijd. En heb er toch een week gezeten.. inclusief 3 dagen helemaal alleen. En dat kan niet iedereen zeggen."

Wie vind je een echte Robinson? Wie is jouw favoriet en mag van jou winnen?

"Ruth is mijn favoriet! Fysiek sterk, en ook een lief persoon met een goed hart."

Als je uitgenodigd zou worden om nog een keer mee te doen, zou je dat dan doen?

"Ik zou meteen gaan! Ik zou het een miljoen keer doen.. zelfs als ik ervoor moest betalen.. zoooo graag wil ik het nog eens doen!"

Hoe zou je jouw deelname en de hele ervaring beschrijven? Wat zal je altijd bijblijven?

"Ik vond het echt een geweldige tijd! Ik heb intens genoten en voor het eerst in mijn leven rust ervaren (op wraakeiland).. In het dagelijks leven werk ik 60-80 uur in de week en ben ik altijd bezig.. Het imago wat de tv wilde schilderen dat ik niet veel deed klopt ook totaal niet!) Het is een bizarre ervaring met veel mooie gesprekken, vette spellen, prachtige natuur en zelfs met deze afloop zou ik het duizend keer over willen doen. Ik heb zo intens genoten en ben mega dankbaar voor de ervaring. Ik waardeer het leven nóg meer en kan weer iets van mijn bucketlist afstrepen. Ook heb ik mooie vriendschappen overgehouden aan dit avontuur en had ik het voor geen goud willen missen!"

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.