BNNVARA met documentaire over Sonja Barend
Bron: BNNVARA

BNNVARA met documentaire over Sonja Barend

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

BNNVARA komt met een documentaire over tv-icoon Sonja Barend. Op zaterdag 29 februari - schrikkeldag - viert BNNVARA de verjaardag van tv-icoon Sonja Barend. De Koningin van de Talkshow wordt die dag 80 jaar. Sonja durfde in haar talkshows alles te vragen: ze was kritisch, taboedoorbrekend en had een mening. Als programmamaker is Sonja een belangrijke inspiratiebron geweest: veel van de huidige makers en presentatoren zijn schatplichtig aan haar.

In de nacht van 29 februari op 1 maart brengt BNNVARA een ode aan Sonja met de documentaire De Nacht van Sonja, gemaakt door programmamaker Hetty Nietsch. Hierin vertellen collega-presentatoren Eva Jinek, Fidan Ekiz, Sophie Hilbrand, Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, Astrid Joosten, Ivo Niehe, Cornald Maas, Coen Verbraak, Sybrand Niessen en Paul Witteman een uur lang over wat Sonja voor hen en voor de Nederlandse televisie heeft betekend.

Na de documentaire zijn drie spraakmakende uitzendingen uit Sonja's rijke oeuvre te zien: om 01.15 uur een aflevering van Sonja op zondag (op bezoek in een Brabantse parenclub, mei 1990), om 02.00 uur een uitzending van Barend & Witteman (na de moord op Pim Fortuyn, op 6 mei 2002), en om 02.30 uur een aflevering van Sonja op vrijdag (gesprekken over o.a. verliefdheid, smartlappen en werkloosheid, uit 1983).

De Nacht van Sonja is op 29 februari vanaf 00.05 uur te zien op NPO 1.