Margriet van der Linden genomineerd voor Sonja Barend Award

Margriet van der Linden genomineerd voor Sonja Barend Award

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Margriet van der Linden, Maaike Timmerman, Eva Jinek en Jeroen Pauw maken kans op de Sonja Barend Award. Dat heet de Varagids maandag laten weten.

Ook maken Tim den Besten, Jeroen Wollaars, Tijs van de Brink, Ivo Niehe, Matthijs van Nieuwkerk Kefah Allush kans op de Sonja Barend Award. De lijst is samengesteld door een kernjury, bestaande uit Maaike Bos (tv-recensent Trouw), Arjen Fortuin (tv-recensent NRC Handelsblad), Hannah Stöve (tv-recensent Het Parool) en Johan Reijnen (eindredacteur VARAgids). Een brede jury van tientallen vakgenoten kiest nu de winnaar.

De Sonja Barend Award is de tv-interviewprijs van de VARAgids. Ieder jaar kiest een vakjury het beste interview van het jaar. Eerdere winnaars zijn Matthijs van Nieuwkerk, Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke, Coen Verbraak, Jeroen Pauw, Humberto Tan, Janine Abbring en Eva Jinek.

De uitreiking is op maandag 14 oktober in De Wereld Draait Door, om 19.00 uur bij BNNVARA op NPO 1 – door Sonja Barend zelf. Je kunt de uitzendingen van De Wereld Draait Door terugkijken via Gids.tv

Foto: KRO-NCRV