Duitsland onthult vandaag Songfestival-inzending: Helene Fischer naar Rotterdam?
Bron: Wikimedia Commons

Duitsland onthult vandaag Songfestival-inzending: Helene Fischer naar Rotterdam?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vandaag is een speciale dag in Duitsland. Onze oosterburen maken hun inzending voor het Eurovisie Songfestival bekend. In een speciale live uitzending maakt de ARD hun inzending bekend aan het grote publiek. De naam van schlagerzangeres Helene Fischer gonst al even door Duitsland. 

Helene is één van de bekendste zangeressen uit Duitsland. In ons land is de zangeres bekend geworden met haar hit Atemlos Durch Die Nacht. Dankzij radiodj Kai Merckx is haar hit binnengedrongen in een hitlijst van radiozender Qmusic. 

Showbizznetwork zocht contact met de ARD over het gerucht over Helene. Helaas konden ze daar geen antwoord op geven. Het management van Helene was iets spraakzamer. Zij wilden geen commentaar geven op de vraag of Helene daadwerkelijk voor Duitsland naar Rotterdam komt. Daarnaast ontdekten wij dat Helene na 5 april geen optredens meer heeft. Daar wilde haar management ook niets over zeggen. 

Rond de klok van 21.30 uur wordt het officieel bekend gemaakt. Met de deelname van Helene kan Duitsland zomaar kans maken op de overwinning. De laatste jaren scoorde Duitsland niet veel punten. Vorig jaar was het helemaal dramatisch met geen enkele punt van het publiek. 

Wel staat vast dat er geen voorronde gehouden wordt. Na vanavond staat vast wie er op 16 mei in de finale staat. Duitsland is immers één van de Big Five landen. Samen met Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Italië staat Duitsland automatisch in de finale. Dit jaar zal Nederland ook direct in de finale staan. Dat heeft te maken met de overwinning van Duncan Laurence. Hij won met zijn nummer Arcade het Songfestival in 2019. 

Helene Fischer – Atemlos Durch Die Nacht: