Roos Moggré en Splinter Chabot maken nieuw radioprogramma
Bron: AVROTROS

Roos Moggré en Splinter Chabot maken nieuw radioprogramma

Geschreven door Pieter Jongsma

Roos Moggré en Splinter Chabot presenteren op NPO Radio 1 een nieuw programma. Het nieuwe AVROTROS-programma Proost! ontroert, troost en vermaakt. Zaterdag is de eerste aflevering tussen 19.00 en 21.00 uur te horen bij AVROTROS op NPO Radio 1. Te gast zijn kok Pierre Wind en presentatrice en actrice Marlijn Weerdenburg.  

Splinter en Roos ontvangen, op gepaste afstand, gasten in de studio, zoals chef-koks, schrijvers en muzikanten. Er wordt zoveel mogelijk geproefd, gedronken, gekookt, gelezen, getroost en gezongen. Ook wordt er in Proost! aandacht besteed aan hartverwarmende acties in het land en is er ruimte voor poëzie. Ronald Giphart brengt wekelijks gedichten van luisteraars en Cornald Maas laat de mooiste liederen uit Europa horen.

Het duo kwam zelf met het idee om juist nu samen een radioprogramma te maken. "We willen met ons programma de mensen thuis toch even het gevoel geven dat ze een avondje uit zijn. Met goede muziek, mooie gesprekken en lekker eten en drinken", aldus Roos Moggré. Splinter Chabot: "Op zaterdagavond komen we het liefst gezellig met familie en vrienden bij elkaar. Dat kan nu niet. Dus kunnen we via Proost! alsnog bij elkaar komen: gezellig dichtbij, maar op veilige afstand".