Vijf realityshows om te bingen in quarantaine
Bron: Netfix

Vijf realityshows om te bingen in quarantaine

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Het is niet al te gemakkelijk om je in tijden van quarantaine te vermaken. Toch hoef je je niet te vervelen met de vele streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland. In dit lijstje enkele reality tips om de tijd thuis uit te zitten. 

Love Island UK

In dit Britse realitydating programma komt een groep jonge, single mensen samen in een luxe villa om de liefde te vinden. Al op de eerste dag moeten zij koppels vormen en proberen de eindstreep te halen, waar je 50.000 pond kunt winnen. Deze eindstreep haal je alleen als je de liefde vindt en dus in een koppel zit. Zij koppelen bij binnenkomst puur op eerste indruk, maar gedurende de serie komen er nieuwe mensen bij, gaan er mensen naar huis en leren zij elkaar kennen. Naast zonnen, spellen spelen en feesten, zijn er ook herkoppelingen waarbij koppels of personen naar huis gestuurd worden. Zij worden weggestemd door het publiek thuis of - en dat is veel leuker - door hun mede-eilanders. Er zijn inmiddels zes seizoenen van deze populaire serie, dus er kan gebingewatched worden!  

Expeditie Robinson: Nederland VS. België

We blijven in de eiland-series, want ook Expeditie Robinson hoort in dit rijtje thuis! In het nieuwste seizoen nemen acht onbekende Nederlanders en acht onbekende Belgen het tegen elkaar op. Zij gaan de strijd met elkaar en de elementen aan om te overleven op een onbewoond eiland. De grote vraag is: wie overleeft alle eilandraden, houdt zich staande bij de proeven en gaat er vandoor met de uiteindelijke winst?

Temptation Island

Vier koppels gaan de uitdaging aan in Thailand en ondergaan de ultieme relatietest. Zij worden van elkaar gescheiden en tussen een groep vrijgezelle verleiders gezet. Twee weken lang feesten, daten en praten zij alleen met de verleiders en zien zij hun partner alleen via de kampvuurbeelden. Dit nieuwe seizoen, waar elke woensdag een nieuwe aflevering van online komt,  zit weer vol onverwachte wendingen.

The circle

In deze serie zie je acht mensen die drie weken lang in hetzelfde appartementencomplex wonen, maar die elkaar daar niet zien. Zij communiceren alleen via de app The Circle, waarop zij hun eigen profiel kunnen creëren, foto’s kunnen delen en met elkaar kunnen praten. De populairste influencers stemmen om de dag iemand naar huis en wie uiteindelijk het meest geliked wordt, die wint 100.000 dollar. Klein addertje onder het gras is: er mag gecatfished worden. Dat betekent dat niet iedereen is wie hij zegt dat hij is. Klinkt misschien ingewikkeld, maar is vooral heel leuk!

Chef’s table

Heel anders dan alle bovenstaande realityseries is de Netflix-documentaireserie Chef’s Table. Elke aflevering laat een andere professionele kok zien. Deze chefs vertellen over hun filosofie, hun gedachten en hun dromen. Zij laten zien dat je moet vallen en opstaan in het proces van dromen najagen. Je zit in deze serie letterlijk bovenop de vingers en gerechten van deze grote kookkunstenaars.