Sophie Hilbrand test drie generaties in nieuwe tv-show
Bron: BNNVARA

Sophie Hilbrand test drie generaties in nieuwe tv-show

Geschreven door Pieter Jongsma

Sophie Hilbrand neemt de kijker mee terug in de tijd in De Grote Generatieshow op NPO1.  In drie vakken met verschillende generaties wordt uitgemaakt wie het meeste weet van hun eigen en de andere leeftijdsgroepen. Iedere generatie heeft zijn eigen bekende teamcaptain. Voor het 60+ vak is dat de 79-jarige zanger, acteur en cabaretier Gerard Cox.

De generatie van 30 tot 60 jaar wordt vertegenwoordigd door cabaretier Richard Groenendijk (47). En de benjamins van de show hebben als teamcaptain presentator en acteur Sahil Amar Aïssa (27). Iedere aflevering staat in het teken van een maatschappelijk thema zoals gezondheid, seks en liefde, eten en drinken en reizen en vakantie. Deze thema's worden door de verschillende generaties onder de loep genomen.

De spelshow bevat algemene kennisvragen, een muziekronde en een ranking ronde. Sophie: 'Door de jaren heen is er behoorlijk wat veranderd en deze zaterdagavond show zorgt door deze veranderingen voor een bijzondere dynamiek tussen de benjamins, de 30-, en de 60-plussers. Leuke en grappige vragen nodigen uit tot een mooi gesprek over hoe het vroeger was en hoe het nu gaat. Al snel wordt duidelijk hoeveel, maar ook hoe weinig de generaties van elkaar verschillen. Verbazing wordt afgewisseld met veel leerzame momenten tussen de verschillende vakken in de studio.'

De Grote Generatieshow is vanaf 18 april iedere zaterdag om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.