Youp van ´t Hek laat 1,6 miljoen mensen lachen
Bron: BNNVARA

Youp van ´t Hek laat 1,6 miljoen mensen lachen

Geschreven door Sebastiaan Boers

De theatervoorstelling van Youp van ´t Hek scoorde vrijdagavond veel kijkers. Meteen na het NOS Journaal van 20.00 uur zaten er zeker 1,6 miljoen mensen klaar voor de show. Met de kennis van nu sloot Youp zijn tour af in Carré. 

RTL 4 volgde op plek twee met The Voice Kids. Al om 20.00 uur werden de stoelen gedraaid voor de zingende kinderen. In totaal bereikte RTL 1,5 miljoen mensen. Hiermee staat de talentenjacht op plek drie in het kijkcijferoverzicht. 

Bij SBS6 stonden kinderen ook voor een deel centraal. In het nieuwe programma Kijkbuis Kids beoordeelden kinderen programma’s voor volwassenen. Een soort Thuis voor de Buis junior. Rond de klok van 22.00 uur keken daar 402.000 mensen naar. Wendy van Dijk wist met haar verborgen camera programma, Wie het laatst lacht, 645.000 kijkers te scoren. 

De late avond stond in het teken van talkshows. Op1 wist na Youp nog zeker 1,3 miljoen kijkers te informeren over het laatste nieuws. Na The Voice Kids kwam Eva Jinek uit op 1,0 miljoen kijkers. Daarna wist Beau Blijft Binnen nog zeker 541.000 mensen te bereiken. 

Verder wist NPO 2 te scoren met het Verborgen Verleden van Annechien Steenhuizen. De NOS-presentatrice ging op onderzoek uit naar haar verleden. In totaal keken er 675.000 mensen naar haar zoektocht. De mannen van Veronica Inside wist met hun talkshow op Veronica 567.000 mensen te bereiken. 

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.