6 koninklijke films en series op Netflix en Videoland
Bron: Netflix

6 koninklijke films en series op Netflix en Videoland

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Het is vandaag Koningsdag. Dit jaar vieren we het wat somberder dan normaal gesproken. Geen feestjes en veel drinken, maar gewoon thuis op de bank. Daarom heeft Showbizznetwork.nl zes koninklijke films en series voor je op een rijtje gezet die je vandaag kunt gaan kijken.

The Crown

De serie waar je natuurlijk gelijk aan denkt is de historische dramaserie The Crown. De serie vertelt het verhaal van de huidige koningin Elizabeth II die vanaf de tweede helft van de 20ste eeuw al regeert over het Verenigd Koninkrijk. Er zijn drie seizoenen van The Crown op Netflix om te bingen. 

Elizabeth

In de met een Oscar bekroonde film uit 1998 volg je het verhaal van de jonge koningin Elizabeth I die haar geluk opoffert voor haar eigen veiligheid. Deze film is ook te zien op Netflix. Het vervolg van deze film Elizabeth The Golden Age is inmiddels alweer van de streamingsdienst gehaald. 

Reign

In de serie Reign wordt een alternatieve versie van het leven van Mary Stuart, de koningin van Schotland verteld. Het leven van de koningin bestond voornamelijk uit seksuele en politieke intriges. Opvallend: uit de pilotaflevering werd een scene geknipt waarin een personage masturbeert nadat ze een plechtigheid heeft bijgewoond. Ook werd er van aflevering 13 twee versies gemaakt, één voor televisie en een online-versie met meer seksueel getinte inhoud. De serie is te zien op Netflix. 

Diana: In Her Own Words

In deze documentaire krijg je een openhartig inkijkje in het leven van de geliefde Britse prinses Diana. Aan de hand van archiefbeelden en privéopnamen krijg je een nieuw perspectief van het leven van de overleden prinses. De documentaire is te zien op Netflix. 

Harry & Meghan: A Royal Romance

De meest recente film uit dit rijtje gaat, hoe kan het ook anders, over de Britse prins Harry en de Hollywoodactrice Meghan Markle. Het royal couple kon in het begin hun relatie nog geheimhouden, maar vanaf het moment dat de media er lucht van kreeg was het hek van de dam. In deze documentaire krijg je een fictief verslag van de ontmoeting en verkering van de prins en de actrice. De film is te zien op Videoland.

Mary: The Making of a Princess

Mary: The Making of a Princess gaat over een verhaal waar veel jonge meisjes van dromen. De Australische Mary Donaldson ontmoet in 2000 een man in een kroeg, nietwetende dat het om de Deense kroonprins Frederik Andre Henrik Cristian gaat. Al snel sloeg de vonk over en bloeide er een mooie liefde op. De film is te zien bij Videoland.