NPO 1 met benefietshow voor Nederlandse Antillen
Bron: RTL / William Rutten

NPO 1 met benefietshow voor Nederlandse Antillen

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 1 komt met een grote benefietshow om geld in te zamelen voor de inwoners van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten, die zwaar getroffen zijn door het coronavirus. De presentatie is in handen van Jandino Asporaat, die vorige maand al een benefietshow voor de Antillen hield via Instagram.

Op Curaçao, Aruba en Sint-Maarten dreigt een humanitaire ramp. Door de lockdown is het toerisme volledig stil komen te liggen. Jandino Asporaat is geboren op Curaçao en heeft daarom de actie #sameneenkoninkrijk opgezet, om geld in te zamelen voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Volgens Asporaat is de actie hard nodig. “In het Caribisch deel van ons koninkrijk voltrekt zich een stille ramp. Een maaltijd op tafel is op dit moment voor veel gezinnen niet meer vanzelfsprekend. Ik kom zelf uit armoede, ik weet hoe het is om naar bed te gaan zonder eten. Dat wens je niemand toe”, zegt hij.

Het eenamlige tv-programma Samen één Koninkrijk wordt volgens de NTR, die de benefietshow uitzendt, een warme tv-show vol met bijzondere optredens, ontroerende verhalen en leuke initiatieven uit het land. Mensen die een steentje willen bijdragen kunnen terecht op sameneenkoninkrijk.nl.

De live benefietshow is op zaterdag 9 mei te zien op NPO 1.