Qmusic viert 15 jaar Het Foute Uur met Foute 1500
Bron: Qmusic

Qmusic viert 15 jaar Het Foute Uur met Foute 1500

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Qmusic viert deze hele maand het 15-jarige bestaan van hun succesformule Het Foute Uur. De radiozender komt met een speciale hitlijst met maar liefst 1500 foute nummers, samengesteld door de luisteraars. Dat maakte Q-duo Mattie Valk en Marieke Elsinga vanochtend bekend in hun ochtendshow.

Het Foute Uur op Qmusic is niet meer weg te denken. Het begon allemaal in september 2005, bij toenmalig Qmusic-dj Jeroen van Inkel en werd al snel een begrip in Nederland. Elke ochtend van 9.00 tot 10.00 uur gaat op veel plaatsen de radio een tandje harder om mee te zingen met guilty pleasures.

"In het begin moesten mensen even wennen aan het begrip 'fout', maar al snel werd duidelijk dat we daarmee hits bedoelden die iedereen meezingt en -danst en die je aanzet op feestjes", legt Mattie Valk uit. "Toen iedereen dat doorkreeg, ging het als een lopend vuurtje door het land. Er kwamen feestjes, waarbij mensen zich fout gingen verkleden. Zo ontstond ook de Foute Party, hier in de kantine bij Qmusic."

De zender staat de hele maand juni in het teken van foute hits. Zo kunnen luisteraars van Qmusic ook een Foute Anthem kiezen, deze plaat hoor je extra vaak voorbijkomen. Luisteraars kiezen de opvolger van Atemlos Durch Die Nacht en Zij Weet Het. Zij kunnen kiezen tussen Kom Wat Dichterbij, Als Je Alles Weet en Banana.