Rapper Typhoon in nieuw seizoen Zomergasten
Bron: Diederick Bulstra Photography

Rapper Typhoon in nieuw seizoen Zomergasten

Geschreven door Pieter Jongsma

Glenn de Randamie, beter bekend als rapper Typhoon is de eerste gast van het nieuwe seizoen van Zomergasten. Dat heeft de VPRO maandag laten weten. Typhoon opent het seizoen op 19 juli. De presentatie is ook dit seizoen in handen van Janine Abbring.

Typhoon over VPRO Zomergasten: ‘Wat geweldig dat ik in een mooie en lange traditie van Zomergasten nu een avond televisie mag vullen met mijn inspiratie, hartenzaken en liefde. Ik hoop op een avond als een reis. En zoals James Baldwin, die zeker gaat langskomen, zegt: Van een reis weet je nooit precies waar die gaat uitkomen. Ik hoop op een avond die raakt, inspireert en ook activeert.’

In 2004 won Typhoon de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop/r&b. Zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht verscheen in 2007. In 2008 speelde hij met New Cool Collective. Met Sticky Steez, Phreako Rico, James J. Benjamins en producer A.R.T. vormde hij de rapformatie Fakkelbrigade. Met deze groep bracht Typhoon in 2009 het album Colucci Era uit, dat zowel bij de State Awards als bij de 3voor12 Award de nominatie ontving voor beste album.