Recensie: ‘Foodtruck Gezocht is uitgemolken versie van Ik Vertrek’
Bron: AVROTROS

Recensie: ‘Foodtruck Gezocht is uitgemolken versie van Ik Vertrek’

Geschreven door Sebastiaan Boers

Woensdagavond stond in het teken van Foodtruck Gezocht op NPO 1. Het nieuwe programma heeft veel weg van het populaire Ik Vertrek. De camera’s van AVROTROS volgen mensen met een droom om een eigen Foodtruck te beginnen. Voor de fans van Ik Vertrek is het een programma om je vingers bij af te likken. 

Wat het is toch een beetje leedvermaak voor de kijkers. Je vraagt je toch af of alles wel goed gaat komen. Zeker wanneer je de beelden voorbij ziet komen. Meteen is het eerste wat in mij naar bovenkwam de coronaregels. Maar gelukkig liet AVROTROS zien dat de opnames in januari van dit jaar zijn gemaakt.

Het concept van Foodtruck Gezocht is heel simpel. De ondernemers doen het werk en de mensen van AVROTROS hoeven alleen maar te filmen. De ondernemer is de ster van de show. Het is wel een risico wat de publieke omroep neemt. Zit de kijker hier wel op te wachten? Want Ik Vertrek is natuurlijk een groot succes. Zal het ook overslaan op Foodtruck Gezocht? Het heeft in ieder geval veel in huis om uit te groeien tot iets moois. 

Dirk, de eerste ondernemer van Foodtruck Gezocht, heeft iets heel bijzonders bedacht. Hij maakte poffertjes in de vorm van hartjes. Hij noemde zijn ‘product’ loffertjes. Dat is toch ergens heel erg schattig. Je gunt deze man simpelweg succes. Want na vijf maanden is het dan eindelijk zo ver: Dirk en zijn poffertjes mogen de weg op. 

Al met al heeft Dirk er iets moois van gemaakt. In een relatief korte periode heeft hij zijn droom zien uitkomen. Ga er zelf maar eens staan. Er komt behoorlijk veel bij kijken. Vrijwel alles wordt goed in beeld gebracht door AVROTROS. Dus stiekem hopen zij natuurlijk dat het aanslaat bij de kijkers. Want ergens heeft Dirk ook wel de ‘gunfactor’. Dat moet je wel hebben, wil je meedoen aan Foodtruck Gezocht. 

Het is wel fijn om iets ‘nieuws’ te zien in de zomermaanden. Want het zijn toch vooral herhalingen waar je naar kijkt. De komende woensdagen zit de kijker wel goed bij de eetbare versie van Ik Vertrek. Nu maar hopen dat het door de kijker omarmt gaat worden. Want dat heeft het programma ergens wel verdiend. 

Foodtruck Gezocht is iedere woensdagavond om 21.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.