Vanavond op tv: Anita Witzier duikt in de televisiegeschiedenis met TV-Toppers
Bron: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen

Vanavond op tv: Anita Witzier duikt in de televisiegeschiedenis met TV-Toppers

Geschreven door Sebastiaan Boers

Anita Witzier blaast het tv-programma TV-Toppers nieuw leven in. ‘Wat zijn de mooiste of indrukwekkendste televisiebeelden uit zeventig jaar televisie?’, met deze vraag gaat Anita aan de slag in TV-Toppers. De komende zes weken zal ze samen met twee gasten terugblikken op de afgelopen televisiejaren.

De bekende gasten nemen elke week bijzondere televisiebeelden mee en vertellen daar openhartig over. Waarom kozen zij juist voor deze beelden? Wat voor indruk heeft het destijds gemaakt? Wie zijn bijvoorbeeld hun voorbeelden op het gebied van televisie? Een bijzondere manier om eens terug in de tijd te gaan. 

“Juist in deze tijden waarin we meer tijd met elkaar doorbrengen is het bijzonder om met je partner of gezin vanaf de bank mee te gaan in een reis door onze geweldige televisiegeschiedenis”, zegt Anita. ”Iedereen heeft wel zijn eigen favoriete fragmenten en het zal voor de kijkers een mooie ‘trip down memory lane’ worden.”

Naast de twee gasten is er een vast kijkerspanel, bestaande uit grappenmakers Richard Groenendijk, Soundos el Ahmadi, Noortje Veldhuizen en Glodi Lugungu. Zij kijken live mee en hebben bij elk fragment een eigen verhaal. Hoe kijken zij naar de beelden van de gasten? Kunnen zij zich de getoonde beelden zelf nog herinneren?

TV-Toppers is geen nieuw programma. In 2004 werd het programma gepresenteerd door tv-legende Jos Brink. Hij was drie jaar lang te zien als de presentator van het bijzondere geschiedenisprogramma. De kans is groot dat zijn programma’s voorbij zullen komen in het nieuwe seizoen van TV-Toppers.

TV-Toppers is iedere zaterdagavond om 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.