Throwback - Toine van Peperstraten huilt bij NOS-afscheid: ‘Liever niet gebeurd’

Geschreven door Daniël Schalk

In Throwback blikt Showbizznetwork.nl terug op spraakmakende showbizz-gebeurtenissen.

Op 25 juli 2013 nam Toine van Peperstraten na 20 jaar afscheid bij de NOS voor een nieuw avontuur bij het toenmalige Eredivisie Live, tegenwoordig FOX Sports. Het afscheid bij de nieuwsomroep viel de sportpresentator erg zwaar. “Einde van 20 jaar Studio Sport, dat is moeilijk”, zei Toine geëmotioneerd. “Voor de laatste keer bij Studio Sport zeg ik een welgemeend ‘goedenavond’”, sloot hij zijn afscheidswoorden op NPO 1 af, voordat hij Humberto Tan opvolgde bij Eredivisie Live.

‘Godsvermogen gekost’

De huilende Toine van Peperstraten was een paar dagen later het gesprek van de avond in de voetbaltalkshow VI op RTL7, dat tegenwoordig op Veronica te zien is. “Het stond vast op de autocue: nu moet ik gaan huilen”, reageerde voetbalanalist Johan Derksen. VI bleef de beelden herhalen, totdat zij van de NOS een factuur kregen voor het gebruiken van de beelden. “Huilende Toine heeft RTL een godsvermogen gekost, maar dat was het waard”, vertelde Derksen een paar jaar later.

Draak mee steken

Twee jaar na zijn vertrek bij de NOS baalde Toine erg van zijn emotionele afscheid. “Ik heb natuurlijk liever dat het niet was gebeurd, want dat is iets van jezelf en daar hoef je de kijker niet mee te belasten. Ik had liever gehuild bij een intern afscheid ofzo, maar het is zo gegaan”, vertelde hij in 2015 op Radio Veronica. De aandacht nam niet af, omdat de beelden vaak werden herhaald in de voetbaltalkshow VI. “Zij hadden toen iets gevonden om de draak mee te steken”, blikt hij terug.