Vanavond op tv: Nicole Buch bezoekt bijzondere bajes in Uruguay
Bron: Talpa TV

Vanavond op tv: Nicole Buch bezoekt bijzondere bajes in Uruguay

Geschreven door Pieter Jongsma

Programmamaker Nicole Buch gaat in de nieuwe driedelige SBS6-serie Buch in de bijzondere bajes gevangenissen in het buitenland bezoeken, waar het er verrassend anders aan toegaat. Nicole verblijft een aantal dagen tussen de muren van deze bijzondere bajesen en ervaart de opmerkelijke privileges van de gedetineerden. 

In de tweede aflevering is Nicole te gast de Uruguayaanse hoofdstad. In Montevideo zitten honderden criminelen vast voor zware vergrijpen zoals overval, moord, oplichting en verkrachting. Toch lijkt deze gevangenis op het eerste oog net een vakantiepark. Dit is te danken aan het positieve, open beleid van de gevangenisdirecteur. Het meest bijzonder hier is wel de belangrijke rol van de rugbysport.

De band die de gevangenen hebben met rugby is ontstaan door een beruchte vliegtuigramp; in 1972 crashte een vliegtuig in het Andesgebergte met aan boord het complete nationale rugbyteam van Uruguay. Eens per jaar spelen gevangen tegen de profs van de nationale ploeg. Nicole Buch is te gast bij de wedstrijd.

Buch in de bijzondere Bajes, vanavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.