NPO1 vanavond met extra uitzending EenVandaag
Bron: AVROTROS

NPO1 vanavond met extra uitzending EenVandaag

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

NPO1 komt vanavond met een extra uitzending van het AVROTROS-programma EenVandaag. Dat heeft de redactie van het programma laten weten. Meteen na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge is de extra uitzending te zien.

In de extra uitzending praat het programma verder over de persconferentie en over de mogelijke genomen besluiten die kabinet heeft genomen. Het aantal corona bestemmingen neemt de afgelopen dagen fors toe in Nederland. 

Het is voor het eerst sinds woensdag 24 juni dat Rutte en De Jonge weer een persconferentie over de hudige coronacrisis geven. Tijdens de persconferentie van vanavond, waarin gebarentolk Irma Sluis dit keer ontbreekt, gaan Rutte en De Jonge in op de huidige stand van zaken rond het coronavirus in ons land.

Er wordt niet uitgesloten dat er vanavond nieuwe maatregelen zullen worden aangekondigd, bijvoorbeeld een landelijke mondkapjesplicht. In Amsterdam en Rotterdam is het sinds gisteren, woensdag 5 augustus, verplicht om op een aantal drukke plekken in beide steden een mondkapje te dragen.

De persconferentie is vanavond om 19:00 uur te zien op NPO 1, RTL4 en SBS6.