Landelijke Giro555-actiedag voor Beiroet op radio en tv
Bron: NPO / Michel Schnater

Landelijke Giro555-actiedag voor Beiroet op radio en tv

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er komt een landelijke actiedag op radio en televisie voor de Giro555-actie voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Dat bevestigt Giro555 tegenover Showbizznetwork.nl. De Samenwerkende Hulporganisaties hebben vrijdag Giro555 opengesteld voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

Giro555 zamelt geld in voor onder meer noodhulp aan de getroffen inwoners van Beiroet. Hoe de actiedag zal worden ingevuld, maakt Giro555 uiterlijk dinsdag bekend. “Er komt zeker een actiedag, maar vanwege de coranacrisis wel op een alternatieve manier”, aldus een woordvoerder van de inzamelingsactie.

Een deel van de Libanese hoofdstad Beiroet is door de explosie van dinsdagmiddag verwoest. Bij de explosie kwamen al meer dan 150 mensen om het leven en ongeveer 5000 inwoners zijn gewond geraakt. Nederland heeft een team hulpverleners gestuurd dat met honden in de puinhopen zoekt naar slachtoffers.

In 2018 kwam Giro555 voor de laatste keer in actie. De elf samenwerkende hulporganisaties sloegen twee jaar terug de handen ineen om Sulawesi te helpen na een aardbeving en tsunami. Op 10 oktober vond in Beeld en Geluid in Hilversum een nationale actiedag plaats, die werd geopend door dj Martin Garrix.

Steun Beiroet, doneer via Giro555.nl.