Vanavond op tv: Dionne Stax presenteert jubileumavond Nederland staat op tegen kanker
Bron: AVROTROS

Vanavond op tv: Dionne Stax presenteert jubileumavond Nederland staat op tegen kanker

Geschreven door Pieter Jongsma

Dionne Stax presenteert vanavond de jubileumeditie van Nederland staat op tegen kanker. De oud-nieuwslezeres vervangt Frits Sissing, die in quarantaine zit en daardoor niet bij de tiende editie van de jaarlijkse tv-show aanwezig kan zijn. Ook is er dit jaar een bijzondere rol weggelegd voor André van Duin.

Bekende en onbekende Nederlanders komen vanavond in actie en delen hun persoonlijke ervaringen met kanker. Daarnaast transformeren speciaal voor de grote liveshow twee bekende Nederlanders tot levende standbeelden van twee grootheden uit de geschiedenis van het Nederlands kankeronderzoek. Ook zijn er tijdens het programma optredens van onder andere André Hazes, Miss Montreal en Kensington.

Voorafgaand aan de liveshow laat André van Duin de mooiste momenten uit tien jaar zien en koppelt hij verleden, heden en toekomst van de kankerbestrijding aan elkaar in een indrukwekkend verhaal. André verloor zijn man Martin Elferink begin dit jaar aan kanker en weet dus als geen ander wat de gevolgen van deze ziekte kunnen zijn. “Ik heb zelf de afgelopen jaren ook meermalen meegewerkt aan het programma, soms als typetje, soms gewoon als mezelf. Het belooft een mooi document te worden”, zegt Van Duin.

Nederland staat op tegen kanker is vanavond om 20:55 uur live te zien bij AVROTROS op NPO 1. Voorafgaand is om 20:35 uur de special André Staat Op te zien op NPO 1.