Throwback - Patty Brard maakt horrorduik: ‘Nek wordt regelmatig recht gezet’

Geschreven door Daniël Schalk

In Throwback blikt Showbizznetwork.nl terug op spraakmakende showbizz-gebeurtenissen.

De schoonspringende bekende Nederlanders in Sterren Springen op Zaterdag waren in 2012 een grote kijkcijferhit bij de kwakkelende televisiezender SBS6. Programma’s als De Schat van Oranje en Wie trouwt mijn zoon? waren grote flops, maar voor de springende sterren zapte de tv-kijkers massaal naar SBS6. Het programma begon precies 8 jaar geleden, op 25 augustus 2012, met 1,5 miljoen kijkers en liep een week later op naar 1,6 miljoen. Daarna zakte het iets in naar 1,3 miljoen.

Gebroken neus en kneuzingen

Het deelnemen aan het programma was absoluut niet zonder risico’s, want de kandidaten liepen veel verwondingen op. Zo brak Kimberley Klaver haar neus, kneusde Emile Ratelband zijn rechterarm en liep Jody Bernal een hersenschudding op. Maar de meest spraakmakende sprong uit het programma is toch wel de horrorduik van Patty Brard, die een bloedende lip, verdraaide knie, verschoven wervels in haar nek en een afgebroken tand aan haar deelname overhield.

‘Nog moet ik denken aan de repetities’

Patty kijkt nog steeds met gemende gevoelens terug op haar deelname. “Mijn nek moet nog steeds regelmatig recht gezet worden na mijn duik in Sterren Springen”, schreef ze in 2017 in haar column in weekblad Weekend. De BN’ers die meededen aan het programma namen veel risico. “Nog moet ik denken aan de repetitie met Jody Bernal die boven kwam drijven en zijn benen niet meer voelde”, schreef Patty over de zanger, die later tijdens de show ook nog een hersenschudding opliep.