Showbizznetwork weekoverzicht - week 27

Showbizznetwork weekoverzicht - week 27

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Andy & Melisa, Shownieuws, Eddy Zoëy, KRO-NCRV, Toprak Yalçiner, De Beste Singer Songwriter van Nederland, GTST en nog veel meer in het nieuws en lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 27!

SBS6 komt dit najaar met een tweede seizoen van Andy & Melisa. De oud-voetballer en zijn aanstaande Melisa zijn vanaf 22 augustus te zien met nieuwe afleveringen van hun real life soap. Voor Andy & Melisa programmeert SBS6 de soap Patty Gaat Trouwen, rondom het huwelijk van SBS6-presenatrice Patty Brard.

Vorige week werd bekend dat SBS6 in het nieuwe tv-seizoen Shownieuws opnieuw gaat verplaatsen van tijdslot. De editie die nu nog te zien is om half zes word volgend tv-seizoen verplaats. Afgelopen maandag is bekend worden dat SBS6 Shownieuws voortaan om 20:00 uur gaat uitzenden, tegenover GTST en het NOS Journaal.

De eerste aflevering van Was Ik Maar Thuisgebleven met Eddy Zoëy trok maandagavond 751.000 kijkers. Het nieuwe SBS6-programma was goed voor 11,1 procent marktaandeel. Was Ik Maar Thuisgebleven is het best bekeken SBS6-programma van maandagavond, het programma staat op de 9de plek in de Kijkcijfer top 25 van maandag 30 juni.

Na de ledentelling door het Commissariaat voor de Media blijkt dat de KRO-NCRV met 800.000 leden het grootste ledengebonden fusie-omroepbedrijf van Nederland is. De KRO Vereniging heeft 443.862 leden en de NCRV vereniging telt 355.068 leden. Zowel KRO als NCRV laat een stabiel ledenbestand zien ten opzichte van de telling vijf jaar geleden.

Toprak Yalçiner is na de zomer niet meer te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. De 27-jarige actrice legt haar rol van Nuran Baydar neer om zich onder andere te kunnen richten op het theater. Yalçiner kan later nog wel terugkeren in Goede Tijden, Slechte Tijden. Haar personage gaat niet dood, maar gaat revalideren in het buitenland.

Bernd Schneider, uitvinder en maatschappelijk ondernemer, keert terug als juryvoorzitter van het succesvolle tv-programma Het Beste Idee van Nederland. Samen met Erlynne Bakkers, industrieel ontwerper, en Marco Aarnink, ondernemer, beoordeelt hij de briljante ideeën die de afgelopen weken massaal zijn ingezonden vanuit heel Nederland.

Het eenmalige MAX-programma ‘Alle 100 op een rij’ met André van Duin trok woensdagavond 1.132.000 kijkers. Het programma staat daarmee op de 4de plek in de Kijkcijfer top 25 van woensdag 2 juli. De bejaardenquiz op Nederland 1 was goed voor 20,5 procent marktaandeel, dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Jim Bakkum stopt bij SBS6, de zanger en presentator die sinds twee jaar werkt voor SBS6´s Shownieuws stopt bij de zender. Hij blijft tot 31 juli Shownieuws presenteren voor zender SBS6. “Ik heb in twee jaar heel veel geleerd bij SBS en met een fantastisch team mogen werken bij Shownieuws.”, laat Bakkum weten.

De Beste Singer Songwriter van Nederland heeft de Televizier-verkiezing voor Beste talentenjacht gewonnen. Het programma is daarmee direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014. Holland’s Got Talent en So You Think You Can Dance zijn op de tweede en derde plaats geëindigd.

Goede Tijden, Slechte Tijden heeft vrijdagavond het 24e seizoen afgesloten met 1,8 miljoen kijkers, dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Ook vorig jaar stemden 1,8 miljoen mensen af op de zomercliffhanger van de best bekeken soap van Nederland.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Thijs Zeeman nieuwe presentator Red Mijn Vakantie, Margreet Spijker eenmalig aan de slag voor de KRO, Jeroen van Inkel van Q-music naar Radio Veronica, gastrol Jan Smit in Flikken Maastricht en Anita Witzier opgenomen in psychiatrische kliniek.

Het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ gaat er even tussenuit maar is na de zomer terug! De rubriek #throwbackthursday neemt de plaats van het weekoverzicht in, in de nieuwe rubriek die elke donderdag verschijnt wordt terug geblikt op het afgelopen voorjaar. Fijne zomer!