SBS6 bestelt opnieuw nieuwe afleveringen Lingo en spelshow 50/50
Bron: Talpa / William Rutten

SBS6 bestelt opnieuw nieuwe afleveringen Lingo en spelshow 50/50

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS6 heeft in rap tempo nieuwe afleveringen van Lingo en de spelshow 50/50 besteld. Dat heeft een woordvoerder van Talpa Network aan Televizier laten weten. De komende twee weken gaan de makers aan de slag met nieuwe afleveringen. 

Vorige week maakte SBS6 bekend te stoppen met het vooravond programma Dit Vindt Nederland met Natascha Harlequin. Het discussieprogramma dat sinds eind augustus te zien is trek te weinig kijkers naar de tv-zender. Vrijdag 9 oktober is de laatste aflevering van Dit vindt Nederland te zien. 

“Een programma waarin alle Nederlanders aan het woord zouden komen, sloot naadloos aan bij de zender die wij met SBS6 voor ogen hebben. Helaas moeten we nu constateren dat Dit vindt Nederland te weinig kijkers aan zich heeft kunnen binden”, liet tv-directeur Marco Louwerens van Talpa Network vorige week weten.

SBS6 gaat met de opinieshow terug naar de tekentafel. “De gedachte achter Dit Vindt Nederland is nog steeds een buitengewoon interessante en verdwijnt dan ook zeker niet in de prullenbak. Wellicht dat we daar in de toekomst in een andere vorm weer mee aan de slag gaan”, ligt Marco Louwerens toe.

Lingo en 50/50 keren vanaf maandag 12 oktober terug bij SBS6.