Van kanshebbers Televizier-Ring tot inzending Junior Songfestival: bijlezen in één minuut
Bron: AVROTROS / Nico Kroon

Van kanshebbers Televizier-Ring tot inzending Junior Songfestival: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 39 terug.

‘FOX Sports verandert naam na overname Disney in ESPN’

Sportzender FOX Sports wordt omgedoopt tot ESPN Sports. Disney heeft FOX overgenomen, maar wil vanwege het rechtse Fox News af van die naam. Het Nederlandse FOX Sports gaat daarom verder als ESPN. Dat heeft sportmarketeer Chris Woerts bekendgemaakt in Veronica Inside. FOX wil het nieuws niet bevestigen, maar Disney heeft ook al de naam van filmstudio 20th Century Fox veranderd in 20th Television. Het mediabedrijf wil verwarring tussen Walt Disney en Fox News voorkomen.

Guido Weijers verzorgt oudejaarsconference van RTL4

Guido Weijers gaat de oudejaarsconference van RTL4 verzorgen. Vanwege de coronamaatregelen is het nog niet duidelijk hoe de oudejaarsconference eruit komt te zien. “De oudejaarsconference is dit jaar natuurlijk onzekerder dan ooit. We hebben nu alleen maar afgesproken: we gaan op oudejaarsavond sowieso een oudejaarsconference doen”, zei Weijers woensdag in RTL Boulevard.

Drie genomineerden voor Gouden Televizier-Ring bekend

De drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2020 zijn bekend. Beste Zangers, Homeward Bound en Over Mijn Lijk maken dit jaar kans op de felbegeerde tv-prijs. De drie programma’s nemen het donderdag 8 oktober tegen elkaar op tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat dit jaar terugkeert in Carré. Presentator Tim Hofman maakt niet alleen kans op de Gouden Televizier-Ring met Over Mijn Lijk, maar is ook genomineerd voor beste presentator en beste videoserie.

RTL4 stelt programma Joling en de Buitenlanders uit

Het nieuwe tv-programma Joling en de Buitenlanders van Gerard Joling wordt uitgesteld. Dat heeft programmadirecteur Peter van der Vorst besloten na verschillende negatieve reacties. In het nieuwe programma gaat Gerard op bezoek bij mensen van verschillende culturen. RTL laat weten dat de tijdgeest is veranderd en dat een dergelijk televisieprogramma daar onvoldoende bij past. 

Wilfred Genee verhuist naar ochtend met radio-variant VI

Wilfred Genee volgt radio-dj Giel Beelen op in de ochtend van Radio Veronica. De tv-presentator verhuist met zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen naar het tijdslot van Giel, die afgelopen vrijdag afscheid nam bij de radiozender. “Eind vorig jaar hebben we een week de ochtendshow mogen presenteren en toen is er een klein zaadje bij me geplant dat is uitgegroeid tot liefde voor het tijdslot”, zegt Genee over de verhuizing. Veronica Inside is vanaf 2 november in de ochtend te horen.

UNITY voor Nederland naar Junior Eurovisie Songfestival

De meidengroep UNITY mag Nederland vertegenwoordigen op het Junior Songfestival. De meiden Maud, Naomi en Jayda wisten het duo Janae & Jacky en de boyband T-SQUARE te verslaan. Solist Robin kon er net als UNITY-lid Demi niet bij zijn, omdat zij beide het coronavirus hebben opgelopen. UNITY mag Nederland op 29 november vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.