Married At First Sight: Oh dennebooooom… Oooh denneboooooom!
Bron: RTL

Married At First Sight: Oh dennebooooom… Oooh denneboooooom!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Na ruim 2 jaar is er weer een dameskoppel. Hopen dat deze dames het er beter vanaf brengen dan het eerste dameskoppel een paar jaar geleden.

Testosteron vs progesteron

Cathalijne (testosteron) heeft heerlijk geslapen en is relaxed. Voor Laura (progesteron) geldt dat ook al is zij iets chaotischer. Nadat de haarborstel is gevonden en de nepwimpers zijn geplakt, vertrekken beide dames richting Sparrendaal. Laura zit al gapend relaxed in de trouwauto. Jongens...het is maar een huwelijk zegt ze. Ja joh...’alleen maar’ een huwelijk.

Op Sparrendaal ontmoet Laura de beste vriendin van Cathalijne, namelijk Willemien. Ik hoop niet dat Laura het in de stijl van die vriendin gaat zoeken, want mijn eerste indruk was ‘wat een burgerlijk meisje’. Maar dat is natuurlijk gewoon een eerste indruk.

Graag een kop koffie en ik wil naar de WC

Willemien hoort het accent van Laura, die GezelliGe zachte GGG en geeft meteen even aan dat de afstand tussen de zachte G en Cathalijne niet bepaald handig is. Maar liefde kent geen grenzen...toch? De kleur van Laura’s haar wordt 200% goedgekeurd. Ik hoop voor Cathalijne dat Laura niet spontaan weer haar eigen haarkleur kiest. Willemien verlaat de ruimte en roept nog even achterom: “Succés hé!”

Cathalijne staat samen met haar laatste ex (serieueueus, wat doet die ex daar) te wachten in de ruimte waar ze zo iemand zal gaan ontmoeten van Laura’s kant. Carlo vraagt hoe het met haar gaat: “Nou ze hadden me koffie beloofd en dat ik naar de WC mocht”. Ik denk niet dat dit was wat Carlo bedoelde.

Lekker boeiend hoe mijn aanstaande heet

Cathalijne maakt kennis met de broer van Laura en denkt daaruit op te kunnen maken hoe haar aanstaande eruit ziet. Carlo vraagt of ze nog iets ánders wil weten van de broer. Hij fluistert zacht: “De naam of zo?” Nou nee...lekker boeiend hoe ze heet, dat hoor ik straks vanzelf wel toch? En nu wil ik koffie en plassen!

Hoe oud ben jij eigenlijk?

Laura komt de trouwzaal in en zegt heel lief: “Hoi”. Het blijft ongemakkelijk stil en Laura’s broer verbreekt de stilte met een nietszeggende opmerking. Laura bevriest helemaal en staat daar een beetje giechelend te staan. Je ziet haar denken ‘HELP kan iemand gewoon iets zeggen?’ Ineens bedenkt ze, dat zich wel even voor kan stellen aan haar aanstaande schoonouders en is de stilte gelukkig verbroken. Slimme zet meid!

En dan wordt duidelijk waaróm het zo stil bleef. De ‘koude kant’ is benieuwd hoe óud Laura is, of beter gezegd hoe jong ze nog is. Als Laura zegt ‘27’ blijk dat ze allemaal dachten dat ze véél jonger was. Nou dat is een compliment om in je zak te steken. Cathalijne komt binnen en de meiden zijn duidelijk alle twee zenuwachtig. Bij Laura uit zich dat in nog meer gegiechel en Cathalijne is een en al spanning maar ze is gelukkig tevreden met wat ze ziet.

Dril sessies op het droge

Loes en Wichian gaan de zee in om te surfen en krijgen een lesje ‘surfen op het droge’ vooraf. Goeie genade zeg, wat hebben ze daar een type voor uitgezocht. De instructrice kan echt zo met Wichian mee het leger in. Zelfs Wichian zegt dat ze wel héél erg streng is ondanks dat hij bést iets gewend is.

Ze heeft het over ‘je benen mogen niet uit elkaar’ en Wichian probeert daar nog een grapje over te maken, maar mevrouw de dril-instructrice is absoluut niet van de grapjes. Loes zit het met argwaan te bekijken want zij is niet zo sportief als Wichian. Loes vond de uitleg wél fijn, maar zij kreeg dan ook véél minder kritiek dan Wichian. Bij haar ging het meteen goed.

Wichian’s ego loopt een natte deuk op

Loes begrijpt wel dat Wichian een beetje nukkig is, want tja...als je het als een wedstrijd gaat zien en je wordt als militair door de surf-mevrouw zó te kakken gezet, ja dan doet dat wel wat met je ego.

In het water blijkt ook nog eens dat Loes, die nog nooit gesurfd heeft, het véél beter doet dan Wichian. Tot zijn grote verbazing ziet hij Loes voorbij sjezen óp haar plank. Wichian is zelf meer aan het zoutwater happen. Hij zegt het lachend, maar leuk vindt hij het écht niet. Op de achtergrond zie je de dril-instructrice enthousiast de armen in de lucht gooien bij het zien van Loes haar talent.

Wichian vond het leuk om het een keer mee te maken, maar des te vaker hij het probeerde, des te vaker viel hij. Niet grappig en niet voor herhaling vatbaar. Zien we hier de eerste macho trekjes bij Wichian?

Hoeveel vriendjes heb jij gehad?

Na het surf avontuur is het tijd voor een lunch met een glas sangria. Ze kletsen heel wat af en leren elkaar beter kennen. Ze willen van elkaar weten hoeveel relaties ze hebben gehad en hoe lang de relaties hebben geduurd. Loes praat heel openhartig. Haar laatste relatie is niet zo fijn is geëindigd. Haar vriend is namelijk overleden. Na een auto ongeluk heeft hij 10 dagen in coma gelegen en is hij uiteindelijk overleden. Wow, wat onwijs heftig zeg.

Ik had op z’n minst toch iets van empathie verwacht van Wichian want het is nogal niet wat. Maar serieus, Wichian praat gewoon verder alsof Loes net iets onbelangrijks heeft verteld, maar Loes legt het gelukkig goed uit. Ze is bang om weer kwijt te raken waar ze van is gaan houden. Wichian begrijpt het wel. Hij is misschien óók wel een gevoelsmens.

Ga je vreemd? Dan is daar het gat van de deur!

Loes wil graag weten wat een ‘no go’ is. Nou daar is Wichian duidelijk in. Liegen en vreemd gaan. Dat heeft hij al een keer meegemaakt en als dát gebeurt dan is het gat van de deur héél snel open. Loes vindt die reactie heftig en vindt dat je meer objectief moet zijn. 1 foutje kan toch niet alles op de schop gooien wat je járen hebt opgebouwd. 

Bij Wichian wel. Hij maakt haar zin al af voordat ze is uitgesproken. Vreemd gaan is gewoon opzouten. Dat wil hij niet nog een keer. Ook al ga je niet expres vreemd, daar gaat hij dan wel wat van vinden. Per ongeluk vreemdgaan, daar heb ik persoonlijk nog nooit van gehoord. Loes geeft meteen een positieve twist aan hun serieuze gesprek door te zeggen dat vreemdgaan  helemaal niet aan de orde is.

Remco berg je maar...Schoonmama komt er aan

Bij Paula en Remco is de spanning er wat van af maar dat duurt niet lang. De moeder van Paula is aan komen vliegen op haar bezemsteel en neemt meteen het woord. Haar man mag de score bij houden van de andere 126 vragen die ze op Remco af gaat vuren. Heeft die arme man ook een beetje inbreng.

Gelukkig kent Paula had moeder en vult alvast in wat ze gaat zeggen. “Namens mijn man en mij....” Kolere zeg, wat een mens. Kan iemand misschien de bezemsteel van de oplader afhalen, zodat ze terug kan vliegen naar waar ze vandaan kwam?

En daar is dan de eerste 'humor' van Remco. ZE komt wéér met de vraag ‘friet of pasta?’ en heel ad rem antwoord Remco: “Op zaterdagavond heb ik liever friet”. Goed zo Remco, dit moet je vaker doen want aan haar ga je wel een kluif krijgen en ik hoop dat Paula niet op haar moeder lijkt, alhoewel ik dat betwijfel.

Oh dennenboooooooom ooooh dennenboooooom

Nou daar is ie dan, de lang verwachte vraag ‘hond of kat?’ De vader van Paula heeft al een veeg uit de pan gekregen van zijn vrouw omdat hij niet bij de les was. Háár les wel te verstaan. Remco zegt volmondig KAT en dat antwoord is FOUT! Ik ben benieuwd wie er het eerst de deur uit gegooid wordt, Remco of zijn kat.

De eindscore is 8 goede en 7 foute antwoorden. Nou dat is maar nét kantje boord Remco. Maar Remco is niet voor 1 gat te vangen en daagt haar uit. ‘Je zingt ook wel eens heb ik gehoord’. Paula krijgt het wat benauwd en ik snap helemaal waarom. Dat maffe mens begint ineens ‘oh dennenboom’ te zingen. Ze is écht niet goed hoor!

Ik snap spontaan waarom de kleinzoon van 17 achteruit deinsde toen oma binnenkwam en waarom de dochter van Paula in een eerdere aflevering zei: “Ik hoop dat oma een beetje normaal doet”. Ja dat hoopte Paula ook, maar helaas, niet alle wensen komen uit!

Gooi er genoeg bier in en het gaat bewegen

De openingsdans is een dingetje. Remco kan écht ábsoluut niet dansen en ze weten ook niet wat ze tegen elkaar moeten zeggen tijdens de openingsdans. Hoe ongemakkelijk kan het zijn. Dan wordt de dansvloer geopend en kan het stel helemaal los. Met de nadruk op kán. Paula heeft er wél zin in! Ze vraagt nog even of Remco wel kán dansen, maar bij het zien van zijn 'nee' schuddende hoofd denkt ze 'laat maar' en danst er alleen vrolijk op los.

Remco staat aan de grond genageld, verzet geen stap. Hij zit alleen maar heel erg schaapachtig te kijken. Paula hoopt dat ze niet over Remco heen gaat lopen en dat hij haar bij kan benen. Ze doet haar beklag bij een vriendin die ook los wil gaan op de dansvloer en die heeft een advies voor Paula. ‘Je moet er veel bier ingooien dan gaat ie vanzelf dansen’.

Was dit wel een goed match?

Paula ontvlucht de danszaal even om haar hart te luchten. De klik met haar man, nee die is er nog niet. Gelukkig klikken de kinderen wél goed en is zijn familie aardig. Haar eerste indruk was wel ‘hij heeft geen haar en ik had hem breder verwacht’ maar gelukkig als ze iets vraagt dan antwoord hij wel beleefd. Goh...Er komt geluid uit Paula, maar meer dan een beleefd antwoord is het niet. Ze wil ook graag wat interesse horen van zijn kant. Ook de humor mist ze. Klinkt hoopvol allemaal.

Remco heeft een heel ander gevoel. Hij is super positief en praat aan een stuk door over hoe mooi ze is en hoe goed zijn gevoel is. Hij gelooft dat de match er in zit. Ik zie een totáál andere Remco ineens. Zijn het dan toch gewoon de zenuwen die hem parten spelen? De ‘hooligan’ vraagt of hij al heeft nagedacht hoe hij Paula uit de jurk gaat pellen met al die knoopjes.

Bijna op je plaat in je trouwjurk

Na het feest gaan Remco en Paula richting bruidssuite en het had weinig gescheeld of ze hadden de huwelijksnacht in het ziekenhuis doorgebracht. Paula maakt op de trap een misstap en gaat bijna op haar snufferd. Gelukkig heeft Remco haar hand vast. Dit is volgens mij de nachtmerrie van elke bruid. Van de trap afkukelen in je trouwjurk. De trouwauto vertrekt ...in stilte. Ze hebben elkaar niet zoveel te vertellen.

La dolce vita is bitter zoet

Na het glas wijn in zijn gezicht is Nicole zo netjes om haar excuses aan te bieden en dat wordt geaccepteerd. Martijn zegt dat hij gelukkig zo is, dat hij het kan waarderen. Je bent te goed voor deze aardbol Martijn.

Het gedeelte ‘samenwonen’ in Nederland lijkt Nicole niet zo’n goed idee. Nee Nicole, dat lijkt mij ook niet. Dat is vragen om een gevalletje huiselijk geweld en ik laat even in het midden wie van die twee dan de wapperende handjes heeft.

Martijn gaat ons doodleuk vertellen dat het een geweldige ervaring was en dat hij er een vriendin bij heeft. Een echt maatje. Nicole heeft toch echt een andere definitie van het woord ‘maatje’. Ze is blij dat ze naar huis gaat. Het was ook wel een rollercoaster. Op Schiphol scheiden hun wegen gelukkig. Maar Patrick is er duidelijk over. Het experiment is nog níet klaar. 

Ik ben zó blij dat de ellende met dit stel klaar is. Ik kan het woord CIAO niet meer horen. Ik ben écht toe aan wat geluk én drama van andere koppels. Over deze haantjes is wel genoeg gezegd en geschreven!

Shop till you drop

Wilfred en Francois laten het geld rollen. Het is tenslotte pas iets waard als je er iets mee doet. De laatste dag is aangebroken voor de lovers en ze moeten nog souvenirs kopen. Wilfred is dól op shoppen en dat hoeven niet alleen roerende goederen te zijn. Hij ziet een prachtig pand te huur staan en Francois ziet het gebeuren. Wilfred gaat wel érg snel. Hij zou er boven willen wonen en beneden komt hun bedrijf. Maar Francois geeft meteen aan dat het erg mooi is maar dat ze dáár nog maar even mee moeten wachten.

Ze houden het bij het kopen van souvenirs voor de moeders en een zonnebril van Wilfred voor Francois. Andersom wilde Francois dit ook doen, maar dat vond Wilfred éven iets aan de dure kant. Leg maar terug Francois. 295 euro is wel héél veel geld voor een brilletje. Met een ijsje op een schommelbank eindigt hun avontuur op Sint Maarten. Het wordt tijd om naar huis te gaan. Ze gaan alle twee met een goed gevoel en vol vertrouwen naar huis.

Game, set and match

Maarten en Richelle beginnen de dag sportief met een potje tennis en Maarten is zwaar onder de indruk van de tennis skills van Richelle! Gelukkig komt Eveline met het stel praten, dus Maarten kan éven weer op adem komen.

Het stel is op zoek naar de verschillen en die hebben ze nog niet kunnen vinden. Eveline vindt dat er nu wel wat vuurwerk mag komen. Richelle vraagt zich met name af hoe ze haar hoofd op ‘pauze’ kan zetten. Ze denkt er té veel over na. Intiem?? Wat lacherig zeggen ze dat het bij knuffelen is gebleven tot nu toe.

Veertjes en een blinddoek

Eveline heeft iets meegenomen voor Maarten en Richelle namelijk een veertje en een blinddoek. Neeeee....niet voor de sex, maar zodat Richelle kan leren ‘voelen’ in plaats van alleen bezig te zijn met denken. Ze hoeven het niet metéén te doen. Nou gelukkig maar! Maarten roept meteen: “Mooi...dan hebben we vanavond wat te doen!

Ze gaan letterlijk en figuurlijk met de billen bloot volgens Eveline. Wacht even...eerst hoeft het niet meteen en heeft ze het over het voelen op haar vóet en in haar nék en nu gaan de billen letterlijk bloot? Ik ben benieuwd wat wij hiervan te zien krijgen.

De volgende keer: Slaapt Remco op de bank? Francois gaat naar Emmen en Nicole voelt zich onbegrepen.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!