Recensie: Ondersteboven van Afrika geeft een uniek inkijkje in het leven in Afrika
Bron: BNNVARA

Recensie: Ondersteboven van Afrika geeft een uniek inkijkje in het leven in Afrika

Geschreven door Sebastiaan Boers

Acteur Waldemar Torenstra heeft zijn zinnen op Afrika gezet. In zijn nieuwe reisprogramma, Ondersteboven in Afrika, gaat de acteur op zoek naar bijzondere verhalen. Hij reist door heel Afrika samen met een geluidsman en een cameraman. Alle drie rijden ze met een gehuurde motor door het land. Het doel van Waldemar is om Afrika in beeld te brengen. 

In totaal trekt Waldemar drie maanden uit om door Afrika te reizen. In de komende zeven afleveringen komen allerlei unieke beelden en bijzondere verhalen aan bod. Het is een bijzonder reisprogramma. De gesprekken die Waldemar voert zijn best bijzonder te noemen. Hoe anders is het leven in Afrika? De beelden spreken voor zich volgens mij. 

Gerda Havertong?

Onderweg gaat Waldemar langs bij een vrouw die veel te vertellen heeft. Ze lijkt wel een beetje op Gerda Havertong. Wanneer ze het woord heeft, houdt ze niet op. Zelfs wanneer ze mee mag op de motor van Waldemar vertoonde ze diva gedrag. Maar over het algemeen was het wel een fijne sfeer. Tenminste zo kwam het over. 

Dat Afrika andere wegen heeft als bij ons in Nederland is wel bekend. Maar een zandweg berijden met een motor is wel even iets anders. Voor het oog van de camera maakte Waldemar een flinke smak. Even leek het erop alsof de reis door Afrika vroegtijdig moest worden afgebroken. Maar al snel stond hij alweer op om verder te gaan. Even leek het wel een aflevering van de gevaarlijkste wegen van de wereld. 

In Ondersteboven van Afrika zit veel variatie. Of het echt een serie is die ik wil blijven volgen weet ik nog niet. De eerste aflevering was zeker bijzonder genoeg om uit te kijken. Maar of het mij echt net zo ondersteboven brengt als Waldemar? Het is in ieder geval wel een mooi programma voor de zondagavond. Gewoon om even te kijken en te ontspannen. 

In RTL Boulevard vertelde de acteur dat hij drie maanden zijn vrouw en kinderen heeft moeten missen. Dat is wel een hele stap om te nemen. Zou je werkelijk zolang bezig zijn met een reisprogramma? Volgens mij smaakte het wel naar meer voor Waldemar. Dus wie weet zit er wel een vervolg in. 

Ondersteboven in Afrika is iedere zondagavond rond 20.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.