Ochtendshow Mattie & Marieke voor het eerst marktleider
Bron: Qmusic

Ochtendshow Mattie & Marieke voor het eerst marktleider

Geschreven door Pieter Jongsma

De ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga is voor het eerste marktleider in de belangrijkste doelgroep 20-49 jaar. Dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers, die NLO/GfK dinsdagochtend publiceerde. De zender laat opnieuw een flinke stijging zien van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Het marktaandeel van de zender komt uit op 18,3% en dat van de ochtendshow zelfs op 18,7%. Sinds het vertrek van Edwin Evers in december 2018, zijn de kaarten in radioland opnieuw geschud. Deze meting noteert de ochtendshow van Qmusic, met Mattie Valk en Marieke Elsinga een marktaandeel van 18,7% in de doelgroep 20-49 jaar. Daarmee is Qmusic in het tijdslot van 6.00 tot 10.00 uur het best beluisterd (t.o.v. 18,5% bij 538).

Programmadirecteur Dave Minneboo: "Na zes metingen op rij marktleider te zijn in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar, zijn we nu ook de grootste in de ochtend én in bereik. De Ochtendshow met Mattie en Marieke scoort beter dan ooit en we zijn ontzettend trots dat in deze bijzondere periode steeds meer mensen afstemmen op Qmusic. Op dit moment zijn dat er bijna 2,8 miljoen per week. In deze periode zijn Armin van Buuren, Bram Krikke en Tom van der Weerd begonnen bij Q en zijn we gestart met Het Geluid, dat onverminderd populair blijft."