Vannacht op tv: Strijd Donald Trump en Joe Biden bereikt ontknoping
Bron: Pixabay

Vannacht op tv: Strijd Donald Trump en Joe Biden bereikt ontknoping

Geschreven door Daniël Schalk

De strijd tussen Donald Trump en Joe Biden om het presidentschap komt vanavond ten einde. De NOS doet de hele nacht verslag van de laatste ontwikkelingen van de Amerikaanse verkiezingsnacht. Op NPO 1 maken presentatoren Rob Trip, Jeroen Wollaars en Malou Petter een 7,5 uur durende tv-uitzending.

Vanuit de uitslagenstudio in Hilversum wordt voortdurend geschakeld met de VS met NOS-correspondent Arjen van der Horst, Nieuwsuur-verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal, Lucas Waagmeester (volgt president Trump) en Martijn Bink en Eva Wiessing, die in de swing states Pennsylvania en Florida zijn.

In Hilversum worden er ook gasten ontvangen, zowel in de studio als virtueel. Onder de gasten zijn aanhangers van Trump en Biden, VS-ambassadeur Pete Hoekstra en zijn voorganger Timothy Broas en Amerika-deskundigen Laila Frank, Koen Petersen, Raymond Mens, Mark Verheijen en Markha Valenta.

RTL4 start morgenochtend om 05:30 uur met een speciale tv-uitzending, gepresenteerd door RTL Nieuws-gezichten Daphne Lammers, Jan de Hoop en Peter van Zadelhoff. Samen met correspondenten en verslaggevers ter plaatse doen zij verslag van de uitslag van de spannende presidentsverkiezingen.

NOS Amerika Kiest is vannacht tussen 23:30 en 07:00 uur te zien op NPO 1 en BVN. Om 05:30 uur start op RTL4 een speciale uitzending van RTL Nieuws met de uitslag.