RTL4 met extra nieuwsuitzendingen rondom Amerika

RTL4 met extra nieuwsuitzendingen rondom Amerika

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL4 komt vanavond en vannacht met extra nieuwsuitzendingen over de spannende eindstrijd van de Amerikaanse verkiezingen. De late uitzending van RTL Nieuws, na het praatprogramma RTL Late Night om 23:30 uur, staat vanavond geheel in het teken van de Amerikaanse verkiezingen.

RTL Nieuws schakelt live met Amerika-correspondent Erik Mouthaan in New York, die de eerste voorspellingen over de uitslag deelt. Ook zijn er bijdragen van verslaggever Betty Glas in het Hillary Clinton-kamp en van verslaggever Geert Gordijn die bij de aanhangers van Donald Trump is.

In de nacht van 8 op 9 november doet RTL4 vanaf 04:00 uur verslag van alle ontwikkelingen rondom de uitslag. De extra live-uitzending ‘Amerika Kiest’ brengt speeches van Clinton en Trump, blikt terug op de roerige campagnestrijd en kijkt vooruit naar het beleid van de nieuwe president.

Amerika-correspondent Erik Mouthaan doet live verslag vanuit New York. Daarnaast is RTL Nieuws live aanwezig bij de bijeenkomsten van Hillary Clinton en Donald Trump. De live-uitzending in de verkiezingsnacht wordt gepresenteerd door presentatoren Meike de Jong en Daphne Lammers.

Ook het RTL4-programma Editie NL doet in de verkiezingsnacht live verslag van de eindstrijd. Het team van het vooravondprogramma reist dinsdagnacht het hele land door en doet vanaf 24.00 uur live verslag via Facebook, Snapchat en Instagram van alle verkiezingsfeestjes in Nederland.

RTL Z gaat 9 november na de extra uitzending op RTL4 rond 9.00 uur door met extra uitzendingen. In de studio schuift Amerikanist en hoogleraar Ruth Oldenziel aan en commentator Durk Veenstra volgt de ontwikkeling op de beurs. Vanaf 15:00 uur gaat de nieuwszender door naar ‘the day after’.

Lees ook: NOS doet verslag van eindstrijd om Witte Huis

Bekijk RTL Nieuws op TVblik.nl/rtl-nieuws