KRO-NCRV zet sidekicks Ruud de Wild op straat
Bron: Linda Stulic

KRO-NCRV zet sidekicks Ruud de Wild op straat

Geschreven door Pieter Jongsma

De sidekicks van Ruud de Wild bij NPO Radio 2 zijn per direct vertrokken bij het programma. Cielke Sijben en Thijs Maalderink zijn gestopt als sidekicks van Ruud. KRO-NCRV laat weten dat de contracten van Cielke en Thijs niet zijn verlengd. De omroep wilt een andere invulling geven aan het middagprogramma op NPO Radio 2. 

“We hebben Cielke en Thijs hierover woensdagmiddag jongstleden geïnformeerd”, zegt een woordvoerder van KRO-NCRV tegenover RadioFreak.nl. “Eerder vandaag is besloten dat Cielke en Thijs per direct stoppen bij ‘De Wild in de Middag’.”

De sidekicks zijn dus met een stille storm vertrokken bij de zender.  “De afgelopen jaren hebben zij samen met Ruud een fantastisch programma neergezet. Daar zijn we ze erg dankbaar voor.” Cielke is sidekick sinds de start van het programma op NPO Radio 2. Later kwam Thijs daarbij die volgde in 2018 Martijn Bruggeman op.

Afgelopen weekend meldde RTL Boulevard al dat de sidekicks aan de kant werden gezet bij het programma van Ruud de Wild. KRO-NCRV laat aan Radiofreak.nl weten dat ze voorlopig niet terugkeren. "Op korte termijn zien we voor Cielke en Thijs bij KRO-NCRV helaas geen mogelijkheden, maar we gaan graag met Cielke en Thijs in gesprek als die zich in de toekomst wel voordoen.”