‘Ruud de Wild en Frank Dane naar NPO 3FM’
Bron: KRO-NCRV / Linda Stulic

‘Ruud de Wild en Frank Dane naar NPO 3FM’

Geschreven door Daniël Schalk

Ruud de Wild en Frank Dane maken de overstap naar radiozender NPO 3FM. Dat gerucht gaat volgens Patrick Kicken, zo schrijft hij in zijn column op Spreekbuis.nl. Ruud gaat volgens Kicken de middagshow op 3FM presenteren en Frank keert na zijn gedwongen vertrek bij Radio 538 terug in de ochtend.

De Wild moet ‘samen met andere mensen van naam’ 3FM gaan redden. Hij neemt ook zijn vriendin Olcay Gulsen mee. “Op 3 gaat onze Ruud volop vrij spel krijgen en mag hij zijn vriendin Olcay en haar BFF’s naar hartenlust laten mee presenteren”, schrijft Kicken. De Wild krijgt ook inspraak op het muziekbeleid.

KRO-NCRV, de werkgever van De Wild, zou niet blij zijn met het plan van radio-baas Jurre Bosman. “Bij KRO-NCRV schijnen ze inmiddels woest te zijn, omdat zij ook oren hebben gekregen van de plannen om De Wild te verhuizen. Ruud zou namelijk voor BNNVARA de middagshow gaan doen op 3FM”, zegt Kicken.

Frank Dane wordt genoemd als ochtend-dj. “Met Timur ‘Appelsap’ Perlin erbij van 12 tot 14u heb je dan inderdaad een lekkere, kloppende programmering”, aldus Patrick. Hij ziet ook graag Annemieke Schollaardt onderdeel uitmaken van het nieuwe 3FM. “Zij is veel te alternatief voor het lunchtijdstip op 2.”