Geraldine Kemper en Peter Van de Veire presenteren Big Brother
Bron: RTL / Wim van de Genachte

Geraldine Kemper en Peter Van de Veire presenteren Big Brother

Geschreven door Pieter Jongsma

Geraldine Kemper en de Vlaamse presentator Peter Van de Veire worden de presentatoren van Big Brother 2021. Het bekende realityprogramma wordt in 2021 uitgezonden in zowel Nederland (dagelijks bij RTL 5 en 24/7 livestream bij Videoland) als in Vlaanderen (VIER). Dat hebben de tv-zenders dinsdag bekendgemaakt. Geraldine en Peter nemen de presentatie van Big Brother: De Start van Big Brother, vervolgens de wekelijkse liveshow Big Brother: Live en Big Brother: De Finale voor hun rekening.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: “Geraldine Kemper is de perfecte presentatrice voor Big Brother. Zij was pas tien ten tijde van de eerste serie en kijkt dus met een frisse blik naar het programmaformat. Bovendien weet ze door haar grote schare volgers op Instagram als geen ander hoe het is als honderdduizenden mensen dagelijks meekijken in jouw leven. Dat maakt haar, samen met haar Vlaamse collega Peter Van de Veire, tot een uitermate geschikte gesprekspartner voor de kandidaten.”

Geraldine Kemper: “Het is super vet dat ik zo'n groot programma mag presenteren. Een project dat 100 dagen loopt en 24/7 doorgaat. En dan ook nog elke week live! Wij leven nu natuurlijk allemaal inmiddels in een Big Brother wereld, met social media waarbij iedereen zich van zijn beste kant laat zien met filters en effecten. Ik verwacht echt een Big Brother 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen. En ik vind het superleuk dat ik het met Peter mag presenteren. Wij kennen elkaar nog niet zo goed, maar we hadden wel gelijk een goede klik. Het is ook te gek om in een Vlaams-Nederlands team te werken!”

Ruim 20 jaar nadat Big Brother, de moeder van alle realityshows in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: RTL 5, Videoland en VIER in Vlaanderen brengen Big Brother in 2021 gezamenlijk terug op het scherm.