AVROTROS: ‘Veronica Inside maakt met nieuwe naam geen kans op RadioRing’
Bron: Veronica / Remko Modderkolk

AVROTROS: ‘Veronica Inside maakt met nieuwe naam geen kans op RadioRing’

Geschreven door Daniël Schalk

De radiovariant van Veronica Inside maakt ondanks de naamswijziging geen kans op de Gouden RadioRing. Veronica Inside heet vanaf vandaag Veronica Inside Ochtendshow. Wilfred Genee en zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen hoopte met de naamswijziging weer kans te maken op de radioprijs.

Organisator AVROTROS steekt een stokje voor de actie. “Helaas maakt Veronica Inside dit jaar geen kans op de Gouden RadioRing”, laat een woordvoerder aan Showbizznetwork.nl weten. “Hun creativiteit wordt gewaardeerd, maar helaas moeten ze voorlopig nog even teren op de winst van vorig jaar.”

Veronica Inside won begin dit jaar de Gouden RadioRing. In de reglementen staat dat een radioprogramma de Ring maar één keer per drie edities kan winnen. De regel geldt ook voor identieke remakes en programma’s met een andere naam, maar met dezelfde formule en/of presentator.

“Bovendien bestaat deze nieuwe naam pas sinds vandaag en voldoet daarmee dus niet aan het criterium van 3 aaneengesloten maanden”, laat AVROTROS weten. “Een verkiesbaar radioprogramma moet in 2020 minimaal in een aaneengesloten periode van drie maanden zijn uitgezonden.”

Door de verhuizing van Veronica Inside van de middag naar de ochtend, is het team van Veronica Inside van mening dat zij een nieuw programma maken. “Wij zijn natuurlijk van de middag naar de ochtend gegaan, dus in principe zijn wij een ander programma”, zei sidekick Rick Romijn vandaag op de radio.