AVROTROS komt na 10 jaar met nieuwe editie Op Zoek Naar
Bron: AVROTROS / Ruud Baan

AVROTROS komt na 10 jaar met nieuwe editie Op Zoek Naar

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Op Zoek Naar keert na 10 jaar weer terug op televisie. AVROTROS opent in een nieuwe editie van Op Zoek Naar de zoektocht naar de vrouwelijke hoofdrolspeler Maria in de musical The Sound of Music. Dat heeft omroep AVROTROS bekendgemaakt in De Telegraaf. Op Zoek Naar Maria start op 21 februari.

Na zoektochten naar Evita, Joseph, Zorro en Mary Poppins wordt er nu onder leiding van presentator Frits Sissing gezocht naar Maria. “Ik vind het een feest dat Op Zoek Naar terugkomt op televisie. De vorige edities van het programma zijn echt een springplank geweest voor musicaltalent”, zegt de presentator.

De musicalklassieker The Sound of Music keert, als corona dat toelaat, later dit jaar weer terug in het theater. “Ik ben trots in deze tijd, waarin alle theaters het ongelofelijk zwaar hebben, deze wereldberoemde musical aan te kunnen kondigen”, zei toenmalig Stage-directeur Albert Verlinde afgelopen november.

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. De kinderen van kapitein Von Trapp leven onder een streng regime, maar Maria laat de kinderen weer opbloeien.

Op Zoek Naar Maria is vanaf zondag 21 februari, wekelijks, om 20:25 uur te zien op NPO 1.