Oud-deelneemster Ine verwacht finaleplaats voor Thijs: ‘Goede bakker en leuke praatjes’
Bron: Amber van der Velden

Oud-deelneemster Ine verwacht finaleplaats voor Thijs: ‘Goede bakker en leuke praatjes’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het achtste seizoen van Heel Holland Bakt is in volle gang. Elke woensdag bespreken wij de afleveringen na met een oud-deelnemers, blikken wij terug op hun eigen Heel Holland Bakt-avontuur én vertellen ze hoe het nu met ze gaat. Vandaag Ine.​​​​

In 2017 maakt Nederland kennis met Ine. In de bekende tent van Heel Holland Bakt maakt zij elke week de mooiste creaties. De gezelligheid en het plezier straalt er iedere week van af. Met haar bakkunsten weet Ine de halve finale te bereiken. Nu zijn we ruim drie jaar verder. "Ik heb mezelf op bak gebied ontwikkeld. Ik heb mezelf veel technieken aangeleerd en ben daar trots op!", vertelt Ine.

Drie jaar geleden heeft Nederland jou leren kennen. Hoe gaat het nu met je?

Het gaat heel erg goed! Ik ben na mijn deelname aan Heel Holland Bakt een eigen bak-bedrijf begonnen en ik ben hier dolgelukkig mee.

Je hebt in 2017 meegedaan aan Heel Holland Bakt. Hoe heb je dat ervaren?

Ik vond het een fantastische ervaring. Het was eerlijk is eerlijk vreselijk vermoeiend, maar zo ontzettend leuk! In het diepste geheim ben je aan een mega klus bezig. Je hele leven staat even opzij om te kunnen presteren voor Heel Holland Bakt.

Wat doet een deelname aan Heel Holland Bakt met je? Wat heeft het jou gebracht?

Heel Holland Bakt geeft je vleugels! Alle onzekerheden verdwijnen, ineens weet je zeker dat je iets in je mars hebt. Je wordt niet alleen maar op je bak kwaliteiten geselecteerd. Ook je karakter, je doorzettingsvermogen, wordt getoetst van tevoren en worden flink op de proef gesteld je komt jezelf flink tegen in de tent! Ik heb mezelf op bak gebied ontwikkeld. Ik heb mezelf veel technieken aangeleerd en ben daar trots op!

Wat is je leukste herinnering aan je deelname, en natuurlijk waarom?

Pfff, dat zijn er echt te veel om op te noemen! Het leukste aan mijn deelname vond ik dat we uitgedaagd werden om eigen taart ontwerpen te maken. Dat heeft mij na Heel Holland Bakt ook verder geholpen. Het out of the box denken is hierdoor gestimuleerd. 

In 2017 interviewde wij jou ook en toen vertelde je dat je veel herkend werd op straat. Word je nog steeds vaak aangesproken als ‘Ine van Heel Holland Bakt’?

Jazeker, in mijn woonplaats Katwijk kennen de mensen mij en zijn ze gewoon vriendelijk en groeten ze me. Vaak groeten mensen me zo hartelijk, alsof ze me goed kennen en dan weet ik niet altijd wie ze zijn. Dan groet ik terug en komt er altijd een gezellig gesprekje op gang. Buiten Katwijk maak ik het ook nog steeds mee. Dan loop ik een stad waar ik nooit kom en herkennen mensen mij. Sommige zijn dan erg enthousiast, willen op de foto, anderen zijn iets verlegen. Inmiddels ben ik eraan gewend en herken ik van afstand of iemand mij herkent.

Je maakte er toen geen geheim van dat je graag meer op televisie zou willen doen, maar we hebben je niet veel meer op tv gezien. Is die wens er wel nog steeds?

Dat klopt, ik had het geweldig gevonden om te bakken en of koken in een leuk tv-programma. 24Kitchen staat nog steeds op mijn wensenlijstje.

In 2017 vroegen wij jou ook waar jij jezelf over vijf jaar ziet. Toen zei je: ‘Over vijf jaar hoop ik een goedlopend bedrijfje te hebben’. Hoe gaat het daar nu mee?

Mijn bedrijf bestaat nu drie jaar en loopt eigenlijk steeds beter! Ik had nooit durven dromen dat ik dit zelf voor elkaar kon krijgen. Er komen hele leuke ontwikkelingen aan, ik ga een grote stap maken met mijn bedrijf in het komende jaar! Een droom die uitkomt!

Het is door corona een moeilijke tijd. Hoe is deze periode voor jou?

Corona is voor iedereen een lastige tijd. Ook voor mij en mijn bedrijf. Gelukkig kan ik wel taartjes blijven bakken en vieren mensen hun feestjes nog in het heel klein. Hier ben ik heel blij mee. Onder tussen ben ik mijn boek aan het schrijven en mijn volgende stap aan het voorbereiden. Eigenlijk gebruik ik de rustige coronaperiode goed.

Wat kunnen we verwachten van je nieuwe boek?

Ik deel hierin mijn recepten en vertel over mijn lifestyle. Het boek zal gaan over de afgelopen drie heerlijke jaren uit mijn leven, waar ik zoveel meemaakte. Ieder recept krijg een mooie foto en de verhaaltjes daar omheen zullen de lezer een kijkje geven in mijn leven. Waar kom ik vandaan, en waar ga ik naartoe. Het boek komt in mei 2021 uit.

In het boek deel je net als op jouw website inepaauw.nl je favoriete bakrecepten, maar welk bakrecept is jouw ultieme favoriet?

Mijn ultieme bakrecept? Dat is een hele moeilijke keuze. Er zijn er te veel. Maar als ik echt moet kiezen, dan vind ik mijn Lemon Meringue taart de lekkerste. Daarnaast de tartelette met een vulling van karamel en chocolade ganache.

Was het altijd al een wens van jou om een boek te schrijven?

Het is zoals het meedoen aan Heel Holland Bakt voor mij, ook daar had ik nooit over nagedacht. Een van onze kinderen stimuleerde mij om me in te schrijven en wonderbaarlijk kwam ik alle audities door en stond ik ineens in de tent. Terwijl ik over de set liep bedacht ik me dat ik hier wel ‘iets’ met de podiumplaats wilde gaan doen. Een eigen theehuis maar ook mijn eigen bak-boek. 

Als er ooit een All Stars-editie van Heel Holland Bakt zou komen, zou je dan weer mee willen doen?

Zeker weten! Waar mag ik me melden?!

Dan even een terugblik naar afgelopen zondag. De spanningen in de tent liepen weer enorm hoog op. Helaas viel het doek voor Daniel. Had je dat verwacht of aan zien komen?

Dat vind ik lastig om te beoordelen. Ik weet dat iedere bakker stinkend zijn best staat te doen. Al met al stond Daniel er het minst goed voor. Toch kan hij in smaak bijvoorbeeld wel goed uit de verf komen. Ik vind het knap van Janny en Robert hoe ze de beoordelingen kunnen maken met het proeven van zoveel verschillende taarten en baksels. Je smaak pallet raakt aardig verzadigd na een rondje jury proeverijen!

Pannenkoektaart. Het woord klink alleen al lekker. Hoe zou jij hem hebben gemaakt?

Ik vond het ook een leuke opdracht! Lekker Hollands en erg passend voor het leukste bakprogramma van Nederland. Zelf vind ik chocolade pannenkoeken het lekkerste, met een flinke dot mascarpone room en verse frambozen. Als taart had ik hem gestapeld met een romige frambozen cremeaux ertussen en de verse frambozen in de mascarpone room. Het brengt me op ideeën!

Thijs werd wederom meesterbakker. Denk je dat hij kans maakt op een finaleplek?

Thijs doet het erg leuk in de tent, maar Thijs is ook gewoon leuk! Ik vind het een knappe man. Ik vind dat hij naast het bakken en zijn knappe uiterlijk ook leuk overkomt in zijn praatjes en naar de andere bakkers. Een warme persoonlijkheid, ideaal om lang in het programma te kunnen floreren! Natuurlijk maakt hij kans op een finale plaats, maar doen alle bakkers hoor.

Natuurlijk sluiten wij af met dezelfde vraag als drie jaar geleden: Waar zie jij jezelf over vijf jaar? Ben je dan nog altijd bezig met bakken?

Natuurlijk! Een passie haal je niet uit mij. En er staat iets geweldigs te gebeuren. Op het perceel achter ons huis, de oude bloemkwekerij van mijn schoonvader, ga ik mijn bedrijf vestigen. De bollenschuur wordt verbouwd tot theehuis, met boven twee bed and breakfast kamers. Ik neem mijn beroep mee en zal verschillende groepen Dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt starten. Er zal gebakken worden en flink getuinierd! In 2021 openen we. Ik heb er zoveel zin in en hoop je over vijf jaar in het Theehuis te treffen met een puntje Lemon Meringue voor ons volgende interview!

Meepraten over Heel Holland Bakt? Word lid van onze Facebook-groep!