Loeki de Leeuw keert terug op televisie
Bron: Pixabay

Loeki de Leeuw keert terug op televisie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Loeki de Leeuw keert na jarenlange afwezigheid terug tijdens de reclameblokken van Ster. De populaire leeuw za dit jaar zijn terugkeer maken tijdens de reclameblokken. Dat heeft de Ster vanochtend laten weten op NPO Radio 2.  

Ster-directeur Frank Volmer: "Ster is fan van Loeki en ziet zichzelf door de gedeelde historie onlosmakelijk verbonden met het leeuwtje. We vinden het dan ook ontzettend leuk dat Loeki nu officieel onderdeel van Ster is."

Loeki verdween in 2004 van de buis maar bleef geliefd, zo bleek uit een petitie. De terugkeer van het populaire leeuwtje is het resultaat van een overeenkomst tussen Ster en de eigenaar van Loeki, Louise Geesink. Loeki is voor zijn terugkeer door Geesink Studio in een nieuw jasje gestoken, maar zal door iedereen herkend worden.

Loeki de leeuw is lange tijd onderdeel van de Ster-blokken geweest. Vanaf 1972 was de leeuw te zien tussen de reclames op de tv-zenders van de Nederlandse Publieke Omroep. Zijn kreet ‘Asjemenou’ is alom bekend en heeft zelfs het Van Dale-woordenboek gehaald. In 2004 was de reclameleeuw voor het laatst structureel in Ster-blokken zichtbaar.