Marlijn Weerdenburg speelt hoofdrol in musical Diana
Bron: Dario&Misja

Marlijn Weerdenburg speelt hoofdrol in musical Diana

Geschreven door Pieter Jongsma

Marlijn Weerdenburg gaat Prinses Diana spelen in de nieuwe Nederlandse musical Diana & Zonen. Marlijn maakt hiermee haar debuut in de musical."Het mogen gaan spelen van Prinses Diana is een absolute droomrol.", laat Marlijn weten. Eerder kondigde producent Iris van den Ende aan dat MediaLane Theater, in samenwerking met Stichting Theateralliantie, een nieuwe musical ontwikkelt over Prinses Diana en haar zonen.  

De musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Iris van den Ende: ‘Wij zijn trots dat Marlijn bij ons deze geweldige, complexe rol gaat spelen. Het theaterpubliek kan nu een heel andere kant van haar ongelooflijke talent leren kennen.”

Marlijn heeft zin in haar musical avontuur. "Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in deze vrouw. Ze doorbrak taboes en conventies, worstelde met haar rol binnen het conservatieve Britse Koningshuis en zette zich vol in voor de strijd tegen AIDS. Maar boven alles was ze een moeder. Een vrouw die haar zonen te vroeg alleen moest achterlaten."

De koninklijke musical Diana & Zonen vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen.